Giriş Yapın/Ücretsiz Kayıt Olun

2019 Etkili Başarılı Pazarlama Teknikleri ve Trendleri

pazarlama teknikleri

2019 etkili başarılı pazarlama teknikleri ve trendleri iletişim ve reklamı tamamen değiştirecek. Müşteri hizmetleri tamamen değişip önemli iletişim yöntemi haline gelecek. Sosyal medya platformlarını iyi kullanan ve yeni özelliklerine uyum sağlayan markalar yılın çok kazananı olacak.

Pazarlama Teknikleri

Son yıllarda büyük önem kazanan “kişiselleştirme” konusu 2019’da pazarlamanın en temel başlığını oluşturuyor. Tüketiciler kendisine doğrudan hitap eden markalara yakınlık duyarken markaların da bu hitap gücüne sahip olabilmek için dijital pazarlama yatırımlarını artırması ve müşterilerini daha yakından tanımak için big data’ya ulaşması gerekiyor. Sosyal medya yatırımları da bu noktada büyük önem taşıyor. Zira dünya genelinde 2,234 milyar Facebook, 1,9 milyar YouTube, 1 milyar Instagram ve 326 milyon da Twit­ter kullanıcısı bulunuyor.

Markaların sosyal medyada parlamaması için hiçbir engel, hiçbir sınır yok. Önemli olan bu mecralarda gerçekleşen yenilikleri doğru takip edip, içselleştirebilmek…

Pazarlamanın geleceği artırılmış gerçeklikte

Artırılmış gerçeklik (AR) hedef kitleyi tekrar belirlemede büyük rol oynuyor. Tıklanma ölçümü, görünürlük gibi dijitalde reklamverenlerin endişe duyduğu konulara da net çözümler sunuyor. Bugün, artırılmış gerçeklik kişiye özel içerik de üretiyor. Ancak AR pazarlamacılara en büyük faydayı kullanıcı deneyimi açısından sunuyor. IKEA’dan örnek verecek olursak marka hayata geçirdiği artırılmış gerçeklik uygulamasıyla kullanıcılara ürünlerini daha satın almadan deneyimleme olanağı yaratıyor.

Kullanıcılar IKEA’dan satın almak istediği ürünü uygulama içerisinde seçerek günlük hayatına uygun olup olmadığını test edebiliyor. Tüketici alacağı bir mobilyanın evinde nasıl duracağını artırılmış gerçeklik sayesinde görebiliyor. IKEA artırılmış gerçeklikle hem tüketicisinin satın alma alışkanlıklarını değiştiriyor hem de bu alışkanlıkları yakından takip ederek kişiye özel pazarlama teknikleri planlarını da oluşturabiliyor.

Artırılmış gerçeklik daha çok tekstil ve mobilya sektöründe kullanılsa da 2018’in sonlarına doğru market alışverişlerinde kendini göstermeye başladı. Bu teknolojinin 2019 ve sonraki yıllarda pazarlamanın vazgeçilmez bir aracı olacağı öngörülüyor.

Chatbot’lar artık daha zeki

Artırılmış gerçeklik gibi chatbot hizmetlerinin de gelişim hızı katlanarak artıyor. Bu sene kullanım alanlarının hiç olmadığı kadar artacağı chatbot hizmetleri giderek daha da zenginleşecek ve hedef kitle hakkında daha fazla bilgi toplayarak kişilerin gerçekten ne istediklerini algılayabilecek. Chatbot’lar yeni teknolojilerle artık marka kimliğini ve duruşunu da daha iyi yansıtmayı başaracak pazarlama teknikleri.

Müşteriye dönüş yapma konusunda insanlardan oldukça hızlı olan chatbot yazılımları web siteye, uygulamaya ve sosyal medya platformuna eklenerek 7/24 hizmet verebiliyor. Öyle bir gelişimden bahsediyoruz ki siz bir chatbot ile iletişim halindeyken onun yapay zeka olduğunu hissetmeyecek, karşınızda sizin sorununuzu çok hızlı çözmeye çalışan bir insan varmış gibi düşüneceksiniz. İşte bu müşterinin ihtiyaçlarına çözüm bulan ve hiç yorulmayan chatbot hizmetleri insansı özellikler kazanacak ve belki de sadece birkaç yıl içerisinde müşteri hizmetlerinin birinci iletişim yöntemi haline gelecek.

Voice marketing’in sesi yükseliyor

Tüketicilerin internetteki arama alışkanlıklarını yeniden şekillendiren sesli aramanın son yıllardaki hızlı yükselişi karşımıza güçlü bir “Voice Marketing” trendi çıkarıyor. Voice Marketing’in ileride nasıl bir gelişim göstereceğini verilerden de okumak mümkün; Google üzerinden yapılan günlük 3,5 milyar aramanın yaklaşık 3’te 1’i Siri, Alexa ve Cortana, gibi kişisel asistanlarla gerçekleştiriliyor. Ürün arama, fiyat öğrenme, satın alım, rezervasyon yaptırma ve herhangi bir konuda bilgi alma son zamanların en sık gerçekleştirilen sesli arama konuları arasında.

2018’in Aralık ayında Google Asistan’ın Türkçe olmasıyla özellikle 2019’un sonlarına doğru ülkemizde de sesli aramada çok büyük oranda artış bekleniyor. Araştırmalara göre Amerika’da 60 milyondan fazla insan kişisel asistan kullanarak günlük hayatını sesli aramayla kolaylaştırıyor. Bu potansiyel alan elbette pazarlamacılar içinde oldukça çekici… Markalarını öne çıkarmak isteyen pazarlamacıların SEO uyumlu içerik üretirken sesli arama için de SEO uyumlu çalışmalar yapmayı pazarlama teknikleri açısından göz ardı etmemesi gerekiyor.

2018’de Super Bowl için hayata geçirilen Amazon Alexa reklamında kişisel asistanların önemi ve gelecekte her evin vazgeçilmezi olacağı mizahi bakış açısıyla anlatılmıştı.

Pazarlama Teknikleri

Önerilen Yazılar

Yorum Yap

birfinansci_web_logo

Piyasalardaki son durum, finans ve ekonomiye dair tüm merak edilenler BirFinansci.com’da! Güncel kalmak ve bilgilenmek için doğru adrestesin.

Editörün Seçtikleri

Son Yazılar

©2023 Bir Finansçı, Tüm hakları saklıdır. birfinansci.com

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00