Yazı Başlıkları
Halkbank’tan maaş alanlara özel düşük faiz oranıyla kredi fırsatı! Uygun faiz oranıyla ihtiyaç kredisi almak için yapılması gerekenleri aktardık.
Bankalar, finansal açıdan önemli bir kademeye sahip. Tarih boyunca insanların maddi ihtiyacını karşılamak adına gelişmelere yer veren bu kuruluşlar, günümüzde de daha iyi olanaklarla veya teknolojinin gücünden faydalanarak bu imkana tanıklık ediyor. Bu bankalardan birisi de Halkbank olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Halkbank, ihtiyaç kredisi sunarken kendi müşterilerine de ayrıcalıklar sağlamakta. Bu ayrıcalıklardan birisi de faiz ayrıcalığı.
İhtiyaç Kredisi Hakkında Bilgi
İhtiyaç kredisi, ihtiyaçların karşılanması adına geliştirilen bir kredi paketi. Halkbank’ın sağlamış olduğu ihtiyaç kredisi ise pek çok paket ile müşterilerini karşılamakta. Bu paketlerden birisi de maaşını Halkbank’tan alanlar için geçerli olmakta. Maaşını Halkbank’tan alan müşterilere uygun faiz oranları ile beraber kredi olanağı sağlanıyor. Bununla beraber banka müşterileri, uygun geri ödeme olanaklarından da yararlanıyor.
Uygun faiz oranıyla ihtiyaç kredisi başvurusu yapmadan önce bilinmesi gereken bazı özellikler mevcut. Bunlardan birisi en fazla 100.000 TL’ye kadar kredi başvurusu yapılıyor olması. İnsanlar, bu sınırın üzerinde kredi çekimi gerçekleştiremiyor. Kredi limitinin dışında bilinmesi gereken bir diğer şey faiz oranları. 25.000 TL’ye kadar olan krediler için %1,55 faiz uygulanıyor. 25.0001 TL veya üzerinde ise %1,69 faiz yer alıyor.
Vade sınırlaması hakkında da bilgi sahibi olunmalı. 50.000 TL’ye kadar kredi almak isteyen müşteriler 36 ay vadeden yararlanabilmekte. 50.001 TL’den 100.000 TL’ye kadar se 24 ay vade imkanı sunulmakta. Bilinmesi gereken bir diğer şey Banka Sigorta Muamele Vergisi. %10 oranında bu vergiden alınıyor. Vergi, tahsis ücretine ekleniyor.
Halkbank Uygun Faiz Oranıyla İhtiyaç Kredisi Başvurusu
Halkbank ile beraber düşük faiz oranından yararlanmak için yapılması gereken şey başvuru yapmak. Bunun için 3 farklı yol mevcut. Bunlardan birisi internet şubesinden yararlanmak. Bir diğeri mobil şubeyi kullanmak. Bunun yanı sıra en yakın Halkbank şubesine uğramak. Eğer Halkbank müşterisi değilseniz ve maaşınızı Halkbank’tan almak istiyor iseniz banka hesabı oluşturmalısınız veya bankayla iletişime geçmelisiniz. Detaylı bilgi almak için buraya tıklayın.
Halkbank İhtiyaç Kredisi Şartları
Uygun faiz oranıyla ihtiyaç kredisi almak için Halkbank’ın belirlemiş olduğu bazı şartlar var. Bunlar genelde şu şekilde sıralanıyor:
- 18 yaş veya üzeri bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
- Kredi notunun uygun olması
- Halkbank’tan maaş almak
Yeni katılmak isteyenler için Halkbank ihtiyaç kredisi başvurusunda genellikle şu belgeler gerekiyor:
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- İkametgah belgesi veya fatura
- Gelir belgesi
İhtiyaç Kredisi Örnek Ödeme Tablosu
İhtiyaç kredisi geri ödemesi için firma, 5 farklı yöntem belirlemiş durumda. Bunlar genelde şunlar olmakta:
- Aylık eşit taksitli,
- Artan taksitli,
- Azalan taksitli,
- 3 ayda bir eşit taksitli,
- Serbest ödemeli
Bir banka müşterisi, kendine en uygun olan yöntemi belirleyerek ödeme yapmaya başlayabiliyor. Bir örnek ödemeden söz edelim. Örneğin 25.000 TL’lik 36 ay vadeli bir kredi aldığınızı hesaplayalım. Tahsis ücreti 137,5 TL olur. Aylık faiz oranı ise %1,55 olarak yer alır. Aylık geri ödeme ise 971 TL olarak bulunur.
Kredi Miktarı | Faiz Oranı | Aylık Geri Ödeme |
25.000 TL | %1,55 | 971 TL |
100.000 TL | %1,69 | 5.354,73 TL |
İhtiyaç Kredisi En Fazla Ne Kadar Çekilir?
Uygun faiz oranıyla ihtiyaç kredisi almak isteyen bir banka müşterisi genellikle en fazla 100.000 TL kredi çekebiliyor.
3 Yorumlar
Merhaba, ihtiyaç kredisini başvuruda bulunmak istedim ve Halkbank’ın uygun faiz oranlarını öğrenmek için bu makaleyi buldum. Ancak, başvuru şartları hakkında daha fazla bilgi bulamadım. Makalede bahsedilen şartlar nelerdir? Teşekkürler.
İhtiyaç kredisi fırsatınız için teşekkürler. Makalede belirtilen en fazla çekilebilecek miktar nedir? Bu krediye başvurabilmek için herhangi bir teminat gerekiyor mu?
Makaledeki bilgiler için teşekkür ederim. Ancak, mağduriyet yaşayan emekliler için özel bir kredi programı düşünülebilir mi? Çünkü onlar da maaş alanlar arasında yer alıyor.