Giriş Yapın/Ücretsiz Kayıt Olun

2018 Yılında Gezilmesi Gereken Yerler

new york amerika 1

2018 Yılında Türkiye’de Gezilmesi Gereken Yerler: 2018 yılı içerisinde yurtta bir gezi planı düşünen herkes öncelikli olarak haritasını İstanbul’a çevirmeli. İstanbul, Türkiye’nin en kalabalık ve en gelişmiş kenti olmakla birlikte 2010 yılında da dünya kültür başkenti seçilmiş bir şehir. Bu nedenle başlangıç rotasını İstanbul’dan yapmak hem daha keyifli hem de daha pratik olacaktır. Topkapı Sarayı gezilecek yerlerin başında geliyor.

Tarihi dokunun en büyük miras merkezlerinden biri olarak kabul edilen Topkapı Sarayında Osmanlı İmparatorluğuna dair birçok tarihi kalıt ve miras yerinde görülebilir. Dolmabahçe Sarayı da mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerden bir diğeridir. Haremlik ve Selamlık olarak ikiye ayrılan bu büyük sarayı gezmek için sadece bir gün yeterli olmayabilir. İstanbul Boğazı da ilk defa görecekler için heyecan verici bir esin kaynağı olmaya devam ediyor.

Yurdun geneline baktığımızda ise gezilecek yerler 2018 yılında da oldukça fazla. İyi bir plan ile mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerin bir listesi çıkarılarak bu listeye uymak suretiyle gezmek çok daha makul olacaktır. Pamukkale merkezi de oldukça dikkat çeken yerlerden bir diğeri. Orada doğal bir yapı halinde bulunan Pamukkale travertenleri ve doğal kaplıcaları ile her yıl binlerce turistin akınına uğruyor. İzmir’in Efes kentinde bulunan Artemis Tapınağı da tarihi turizm seçenekleri arasında bulunuyor. Bu tapınak yerinde görülerek tarihe mirasa birebir sahip çıkmak epey olasıdır. Gezilecek şehirlerden bir diğeri de Nevşehir.

Kapadokya Nevşehir-Gezilmesi Gereken Yerler

Gezilmesi Gereken Yerler – Kapadokya Nevşehir

Peri Bacaları birçok filme de esin kaynağı oluştururken kilometrelerce mistik bir alanda konaklamak ve gezi planı oluşturmak 2018 yılında da birçok kişinin gezi planları içerisinde bulunuyor. Adıyaman ilinde bulunan Nemrut Dağı da eski uygarlıklardan kalma tarihi izler ile gezilmesi gereken yerlerden bir diğerini temsil ediyor.

2018 Yılında Dünya’da Gezilmesi Gereken Yerler

Türkiye ile birlikte dünyada da gezilmesi gereken yüzlerce farklı alternatif bulunuyor. Haritasını Avrupa’ya çeviren turistlerin gezebileceği yerlerin başında İtalya ülkesinin Venedik kenti yer alıyor. Orada, şehir içerisinde akan nehirde gondol keyfi yapmak son derecek keyifli ve eğlenceli olmakta. İspanya da birçok farklı şehri ile birlikte az nüfusu ve şatoları ile beraber dikkat çeken bir başka ülke. Buraya gidildiği takdirde Madrid, Barselona ve Sevilla kentleri günler boyunca gezilebilir. Amerika da en fazla merak edilen ülkelerden bir diğeri.

New York - Amerika

En azından New York’u görmek ve dünyanın merkezinde hissetmek 2018 yılında milyonlarca insanın turistik planları içerisinde mevcut. Daha doğuya gidip mistik bir gezme planı bulunan kişiler için Fas oldukça cüretkar bir ülke. Dar sokakları, mistik havası ve ucuz ekonomisi ile birlikte haftalık planlar içerisinde Fas, ilk sıralarda tutulabilir. Hindistan da doğu ülkelerinde gezip görülebilecek bir başka ülke. Burada yabancılar için ilgisini çekebilecek birçok farklı ve tarihi doku mevcut.

 

Önerilen Yazılar

Yorum Yap

birfinansci_web_logo

Piyasalardaki son durum, finans ve ekonomiye dair tüm merak edilenler BirFinansci.com’da! Güncel kalmak ve bilgilenmek için doğru adrestesin.

Editörün Seçtikleri

Son Yazılar

©2023 Bir Finansçı, Tüm hakları saklıdır. birfinansci.com

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00