Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, İran’dan Türkiye’ye gaz sevkiyatının devam ettiğini söyledi

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, İran’dan Türkiye’ye gaz sevkiyatının durduğu iddiasına yanıt verdi

Yazı Boyutu:16px32pxYazdırEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İran’dan Türkiye’ye doğal gaz akışının kesilmediğini belirterek, “İran’dan gaz akışı devam ediyor. Depolama tesislerimiz yüzde 71 dolu şu anda.” dedi. Bayraktar, Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. “İran, Türkiye’ye gaz akışını kesti” başlıklı haberi yalanlayan Bayraktar, doğal gaz arzında hiçbir sıkıntı olmadığını bildirdi. Bayraktar, “İran’dan gaz akışı devam ediyor. Depolama tesislerimiz yüzde 71 dolu şu anda” bilgisini paylaştı.

  • TÜRKİYE’YE GAZ AKIŞININ DURDUĞU İLERİ SÜRÜLMÜŞTÜ
  • Bloomberg’de yer alan haberde, İran’ın, geçen hafta İsrail’in Güney Pars gaz sahasına düzenlediği saldırı sonrası Türkiye’ye gaz akışını durdurduğu belirtilmişti.
  • Kesintinin ne kadar süreceğinin ise henüz net olmadığı ifade edilmişti. Bloomberg kaynakları, Türkiye’nin ana tedarikçileri olan Rusya ve Azerbaycan’dan gaz ithal etmeye devam ettiğini ve yeterli stoklara sahip olduğunu kaydetmişti.

patronlardunyasi.com

Önerilen Yazılar

Yorum Yap

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00