Bakan Şimşek: KOBİ’lere Dünya Bankası Destekli 1,5 Milyar Euroluk Finansman Verilecek

Bakan Şimşek: KOBİ’lere Dünya Bankası Destekli 1,5 Milyar Euroluk Finansman Verilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dünya Bankası’nın ortak yürüttüğü yeni bir proje kapsamında, KOBİ’lerin istihdam yaratma ve büyüme potansiyelini desteklemek amacıyla 1,5 milyar euroluk finansman sağlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2028 yılına kadar Dünya Bankası’ndan toplam 35 milyar dolarlık kaynak temin etmeyi hedeflediklerini açıkladı.

  • Türkiye’nin dış finansman stratejisinde önemli bir adım daha atılırken, VakıfBank aracılığıyla uygulanacak “İstihdam ve Büyüme İçin Finansmana Erişim Projesi” için anlaşma imzalandı.
  • KADINLAR, GENÇLER VE AFET BÖLGELERİ ÖNCELİKLİ: Proje kapsamında sağlanacak kaynak yalnızca ekonomik büyümeyi desteklemeyi değil, aynı zamanda sosyal kapsayıcılığı güçlendirmeyi de amaçlıyor.

Kredi paketinden faydalanacak işletmelerde kadın sahipliği veya kadın istihdamı yüksek olan işletmeler öncelikli olacak. Gençlerin iş gücüne katılımını destekleyen projeler ve afet bölgelerindeki işletmeler de projeden faydalanabilecek. Bakan Şimşek, Türkiye’nin küresel kalkınma bankaları içindeki konumuna dikkat çekti ve uluslararası kuruluşlar tarafından ekonomi programının olumlu karşılandığını belirtti.

  • Bakan Şimşek, 2024–2028 dönemini kapsayan Ülke İşbirliği Çerçevesi (CPF) kapsamında yürütülen çalışmalar doğrultusunda, mevcut 17 milyar dolarlık portföye ilave olarak 18 milyar dolarlık yeni finansman sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Önerilen Yazılar

Yorum Yap

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00