Yazı Başlıkları
Allianz yabancılar için sağlık sigortası sunan bir şirket. Sigorta şirketi olarak faaliyet gösteren Allianz, uygun fiyat olanağına yer veriyor.
Bazı insanlar, farklı ülkelere giderek o ülkede geçici veya kalıcı olarak oturma izni almak isteyebilir. Eğer ülkede kalmak istiyor ise vatandaşlık sahibi olmanın şartlarını karşılar. Ülkemizde de oturma izni almak isteyen birçok yabancı uyruklu insanlar bulunmakta. Bu tür insanların yapması gerektiği şey Allianz’ın sunmuş olduğu sağlık sigortasından yararlanmak.
Yabancılar Genel Sağlık Sigortası Yaptırabilir mi?
Evet, yabancılar Türkiye’de en az 1 yıl ikamet ettiği takdirde GSS başvurusu yapabiliyor. Yabancı uyruklu öğrenciler ise kayıt yaptırdıktan sonraki ilk 3 ay içerisinde Genel Sağlık Sigortası için başvuru yapabiliyor.
Yabancılar İçin Sağlık Sigortası Hakkında Bilgi
Yabancıların sağlık sigortası için yapmaları gerektiği bir diğer şey özel sağlık sigortasına başvurmak. Allianz, Vitamin 2E adında sağlık sigortası ile birlikte yabancı uyruklu bireyler için sağlık sigortasına imkan tanıyor.
11 Nisan 2014’te yayınlanan bir yasaya göre yabancıların ülkemizde ikamet etmesi için gerekli olan kriterlerden birisi sağlık sigortası kapsamına girmek. Bir yabancı, bu şartı karşılamak için yabancılara özgü sağlık sigortası yaptırmalı. 1 veya 2 yıllık sigorta uygulandığı takdirde sigorta süresince meydana gelen kaza ve hastalık durumunda sigorta firması, masrafları karşılıyor.
Allianz Yabancılar İçin Sağlık Sigortası Özellikleri
Allianz, yabancılar için sunduğu bu sigortayla pek çok özelliğe yer veriyor. Bunlardan birisi yatarak ve ayakta tedavi giderlerinin karşılanması. Anlaşmalı sağlık kurumlarında tedavi olduğu durumlarda yabancı uyruklu insanların masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. Şunu belirtelim ki bazı hizmetlerde limitler vardır. Bu limitler doğrultusunda hizmet alınabiliyor. Eğer limit aşılıyor ise ek ücret ödemek gerekir.
Sigorta kapsamına dahil olan hizmetler arasında muayene, laboratuvar hizmetleri, röntgen, ilaç tedavisi, fizik tedavi, ileri tanı yöntemleri, çocukluk çağı aşıları ve alt teminatlar vardır. Ayrıca üniversite hastanelerindeki sağlık masraflarının tamamının Allianz güvencesi kapsamında ödendiği bilgisini paylaşmış olalım.
Firmamız, yabancılar için sağlık sigortası kapsamında yılda 1 kez mamografi ve PSA taramalarına imkan sağlıyor. 40 yaş ve üzeri kadınların yılda 1 defa meme kanseri erken teşhisi için mamografi yaptırması gerekiyor. PSA ise erkeklerin prostat organı ile ilgili bir test.
Özel sigorta dahilinde müşterilerimizin yararlandığı bir diğer ayrıcalık teminat kapsamında olmayan sağlık harcamaları. Her ne kadar firma, sağlık harcamalarını pakete eklemese de firmanın sunduğu avantaj sebebiyle uygun fiyatlarla bu hizmetlerden de yararlanabiliyorsunuz. Bilinmesi gereken tek şey anlaşmalı hastaneler olması.
Allianz Sağlık Sigortası Fiyatları
Allianz’ın sağlamış olduğu yabancı sağlık sigortasının fiyatları değişkenlik göstermekte. Fiyatların nasıl belirlendiği hakkında kesin bir bilgi veremeyiz. Çünkü fiyatlar, kişinin sağlık durumuna, yaşına ve alacağı pakete göre değişiyor. 2023 yılı için fiyatların 2.000 lira ve üzerinde olduğunu belirtelim.
Yabancılar İçin Sağlık Sigortası Şartları
Sağlık sigortası, Türkiye’de oturma izni almak isteyen yabancıların yararlanması gerektiği bir sistem. Yabancı uyruklu kişilerin yararlanabildiği bu sigorta, 0 ile 64 yaş aralığındaki vatandaşları kapsıyor.
Allianz Yabancılar İçin Sağlık Sigortası Başvurusu
Allianz’ın sağlamış olduğu sağlık sigortasına başvurmak için öncelikle bu bağlantıya tıklamalısınız. Ardından “Teklif Al” butonuna basılması gerekiyor. Bu işlemlerin ardından kimlik numarası, doğum tarihi, telefon numarası ve e-posta adresi girmeli. Bu alanlar doldurulduktan sonra “Bana Ulaşın” düğmesine basılmalı. Sigorta şirketi, bir süre sonra müşteriyle iletişime geçerek gerekli bilgileri aktarıyor.
1 Yorum
Yabancılar için sağlık sigortası fikri gerçekten harika. Bu sigortanın kapsamı nedir ve Türkiye’deki diğer sigorta şirketlerinden farklılıkları nelerdir? Ayrıca, fiyatlandırma hakkında daha fazla bilgi verilebilir mi? Teşekkürler.