Yazı Başlıkları
Bankacılıkta kredi kartı borçlarını kapatmak için çekilen krediye kredi kartı borç kapatma kredisi adı verilir. Bu kredi çeşidi, günümüzde kredi kartına sahip olan ve kredi kartı borçlarını kapatamayan birçok kişi tarafından tercih edilir.
Özellikle başta Ziraat Bankası ve Halkbank gibi kamu bankaları olmak üzere birçok banka, tüketicilere kredi kartı borçlarını kapatabilmeleri için uygun vadeler ve faiz oranları ile kredi sağlıyor. Böylelikle kredi kartı borçları, icra aşamasına gelinmeden kolaylıkla ödenebiliyor. Kapatmak istediğiniz bir kredi kartı borcunuz varsa, hemen siz de kredi kartı borç kapatma kredisi ile borcunuzu kapatabilirsiniz.
Kredi Kartı Borç Kapatma Kredisi
Kredi Kartı Borç Kapatma Kredisinden Kimler Faydalanabilir?
Kredi kartı borç kapatma kredisi, bankalar tarafından müşterilere verilen özel bir kredi çeşididir. Kredi kartınızın bağlı bulunduğu bankanın haricindeki bankalardan da kredi çekebilir ve kredi kartı borcunuzu rahatlıkla ödeyebilirsiniz. Örneğin İş Bankası veya Garanti Bankası müşterisiyseniz, Halkbank ve Ziraat Bankası gibi bankalardan kredi kartı borç kapatma kredisi çekerek borcunuzu kapatabilirsiniz.
Bankaların sunduğu bu uygulama; borçların daha kolay ödenmesini, müşterilerin ve bankaların daha iyi bir finansal konuma sahip olmasını hedefliyor. Bankaların sunduğu ödeme planı ve borç yapılandırma sistemi, bu durumu kolaylaştırıyor. Birçok banka, 31 Aralık 2018’e kadar olan kredi kartı borçlarını yapılandırıyor. Kredi kartı borçluları, arzu ettikleri herhangi bir kamu bankasına uğrayarak kredi kartı borç kapatma kredisini çok rahat bir şekilde çekebiliyor. Üstelik geri ödeme planı, borçluyu sıkıntıya düşürmeyecek ve borçlunun sosyal hayatını etkilemeyecek bir şekilde belirlenir. Ayrıca birçok banka, mevcut kredi kartının kapatılmasını da şart koşuyor.
Hangi Belgeler İsteniyor?
- Bankaların kredi kartı borç kapatma kredisini verirken istediği en önemli belgelerin arasında gelir belgeleri yer alıyor. Borçlu, başvuruda bulunurken en az 3 aylık maaş bordrosunu bankaya götürmelidir.
- Bunun dışında borçludan bir adet nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi de talep ediliyor.
- Bankalar, iş durumunun ispatlanabilmesi için borçludan SGK’dan alınan tescil ve hizmet dökümünü de istiyor.
- Bankalar, borçlunun ödeme için yeterli durumu olmadığına kanaat getirirse bir adet kefilin varlığı da şart koşuluyor.
Kredi Kartı Borç Kapatma Kredisi İçin Gerekli Koşullar
- Kredi kartı borç kapatma kredisini çekecek olan kişi sigortalı ve düzenli gelir getiren bir işte çalışmalıdır.
- Kredi kartı borç kapatma kredisi çekebilmek için kredi kartı borcunun takibe düşmemiş olması gereklidir. Bankaların çoğu takibe düşmüş kredi kartı borçları için kredi vermemektedir.
- Ticari amaçlarla kullanılan kredi kartları, kredi kartı borç kapatma kredisi uygulamasının dışındadır. Bu krediden sadece bireysel kredi kartı borçluları yararlanabilir.
Kredi Kartı Borç Kapatma Kredisi Faiz Oranları ve Vadeleri
Kredi kartı borçluları, birikmiş kredi kartı borçlarını ödeyebilmek için uygun faiz oranları ile kredi çekebiliyor. Örneğin 24 ay vadeli kredilerde faiz oranı yüzde 1,10 olarak uygulanıyor. Öte yandan 60 ay vadeli krediler ise yüzde 1,20 faiz oranıyla borçlulara veriliyor. Daha kısa vadeli krediler, kullanıcılara borçlarını daha kısa sürede ödeme avantaj sunarken daha uzun vadeli krediler borçluların ise daha düşük kredi taksitleri ödemesini sağlıyor.
Örneğin 25 bin liraya kadar kredi kartı borcu bulunan kişiler, 24 ay vade ile kredi çektiklerinde 1222 ve 60 ay vade ile kredi çektiklerinde aylık 625 TL ve TL ödeme yaparlar. Bankaların sunduğu bu avantajlı faiz oranları ve vadeler sayesinde kredi kartı borçları çok kolay bir şekilde ödenebiliyor ve borçlular oldukça rahatlıyor.
Önerilen Yazı: Ziraat Bankası Kredi Kartı Yapılandırma Kredisi
Kredi Kartı Borç Kapatma Kredisi
1 Yorum
Bu konuda kişisel bir deneyimim olmadığı için size sormak istiyorum. Kredi Kartı Borç Kapatma Kredisi faiz oranları diğer kredilere göre daha avantajlı mıdır? Borçlardan kurtulmak isteyen biri için bu kredi uygun bir seçenek olabilir mi? Teşekkürler.