42
ABD Başkanı Trump, İran’a saldırılarla ilgili açıklamasında ‘Büyük dalga henüz gelmedi, büyük dalga yakında geliyor’ dedi
ABD Başkanı Trump, CNN televizyonuna telefonla verdiği röportajda, hafta sonu Orta Doğu’da İsrail ile İran’a karşı başlattıkları askeri saldırıların son durumuna değindi.
- ABD ordusunun İran’ı ‘yerle bir ettiğini’ savunan Trump, ‘Bence çok iyi gidiyor. Çok güçlü. Dünyanın en büyük ordusuna sahibiz ve onu kullanıyoruz’ dedi.
- İran’a yönelik saldırıların ne kadar sürebileceği konusunda ‘Çok uzun sürmesini istemiyorum’ yanıtını veren Trump, İran’a saldırılarda ‘büyük dalganın’ henüz gelmediğini belirtti.
- İran’ın bölgedeki Arap ülkelerine yönelik saldırılarına ‘şaşırdıklarını’ kaydeden Trump, bu ülkelerin ‘savaşa dahil olma’ konusunda karar değiştirdiklerini iddia ederek şunları söyledi:
‘Onlara ‘Bunu hallederiz’ dedik ve şimdi savaşmak istiyorlar ve agresif bir şekilde savaşıyorlar. Çok az dahil olacaklardı ve şimdi dahil olmakta ısrar ediyorlar. (Arap ülkelerinin liderleri) Bu insanları tanıyorum. Sert ve zekiler.’