google-site-verification=y0NxQVkKxirQ935OyXww2pFS87TJolZK-padKTZKtZ4
Giriş Yapın/Ücretsiz Kayıt Olun

2023 TOKİ Başvuru Nasıl Yapılır?

2023 TOKİ başvuru

2023 TOKİ Başvuru yapmak isteyen pek çok vatandaş mevcut. Gelin konu sahibi olmak isteyenler için nasıl ev alınacağından söz edelim.

TOKİ, kurulduğu dönemden bu yana insanlar için çeşitli faydalara ev sahipliği yapmış bir kurum. Bu kurumun en büyük yararlarından birisi insanlara daha uygun fiyata ev satmak. Son 20 yılda 1.1 milyonun üzerinde konut inşa eden firma, aynı zamanda 1.395 okul, 20 üniversite, 997 spor salonu ve 44 kütüphaneye de yer verdi. TOKİ’den ev almak için gerekli olan bilgileri sizlere paylaşmak istiyoruz.

2023 TOKİ Başvuru

TOKİ Başvuruları Nasıl Yapılır?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için geçtiğimiz aylarda adım geldi. Bu projeye göre vatandaşlar 2+1 veya 3+1 ev sahibi olacak. Bu proje ile beraber en uygun fiyatlardan ve ödeme seçeneklerinden yararlanma mümkün hale gelecek. Program kapsamında ilk kez ev alacaklar uygun fiyatlarla karşılaşacak. 81 ilde toplamda 350.000 konut inşa edecek. Bunlardan 10.000’i sanayi sitesi olacak.

2023 TOKİ başvuru adımları için 3 farklı yöntem bizlerin karşısına çıkıyor. Bunlardan birisi e-devlet yöntemini kullanmak. E-devlet, sunduğu pek çok olanak ile öne çıkan bir interaktif kurum. E-devlet hesabına giren bir kullanıcı arama ekranına “TOKİ” yazarak gerekli başvuru bağlantısına ulaşıyor. Bunun yanı sıra Halkbank ve Ziraat Bankası şubelerinden de başvuru yapmak mümkün oluyor.

TOKİ Başvurusu için Gereken Evraklar Nelerdir?

TOKİ’ye başvurmak isteyen bir bireyin aşağıdaki şartları karşılaması gerekiyor.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 25 yaşını doldurmak
  • Hane halkı arasında yalnızca bir kişinin başvuru yapması
  • Aylık hane gelirinin en yüksek 14.000 TL olması (İstanbul için 16.000 TL)
  • İkamet edilen bölgede en az 1 yıl geçirilmesi
  • Daha önce TOKİ’den konut almamış veya kredi kullanmamış olması
  • Köy evi ve işyeri hariç konut sahibi olunmaması

2023 TOKİ başvuru için gerekli belgeler:

  • Kimlik fotokopisi
  • Şehit aileleri, savaş ve vazife malulleri, dul ve yetimler için hak sahipliği belgesi
  • Engelliler için sağlık raporu
  • Emekliler için emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren belge

2023 TOKİ başvuru

TOKİ Ev Almak Kura ile mi Oluyor?

Evet. TOKİ, kura çekerek konut dağıtıyor. Kuralar başvurular alındıktan sonra yapılıyor. Kura çekildikten sonra kazanamayanların başvuru ücreti geri ödeniyor.

TOKİ Ev Fiyatları 

2+1 ve 3+1 konutların fiyatı değişiklik gösteriyor. 2+1 konut almak isteyenler 608.000 TL ödeme yapacaklar. Aylık taksit ise 2.280 TL. 3+1 için ise 850.000 TL alınıyor. Aylık taksit 3.187 TL olarak açıklandı.

TOKİ Para Yatırma Nasıl Yapılır?

TOKİ taksitleri kurumun belirlediği bankaya her ay düzenli olarak yatırıacak. Başvuru da aynı şekilde belirli bankaya teslim edecek.

TOKİ Peşinatı Ne Zaman Ödenir?

TOKİ, peşinat için %10 sınır belirlemiş durumda. Örneğin 850.000 TL’lik 3+1 konut alındığında 85.000 TL peşinat ödemeli. Sözleşme imzalandıktan sonra peşinat alınıyor.

TOKİ Peşin İndirimi Ne Zaman Çıkacak?

TOKİ peşin indirimi zaman zaman uygulanan bir karar. Buna göre TOKİ konutlarından yararlanma isteyenler toptan geri ödeme yaptığında %25 indirime hak kazanıyor. Esnek ödeme imkanı da sağlanıyor. Arsa alıcıları için ise %12,5 indirim sağlanmakta.

TOKİ Başvuru Ücreti Nereye Yatırılır?

2023 TOKİ başvuru ücreti Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine yatırılmalı. Başvuru ücreti 500 TL olarak belirledi. (E-devlet kanalıyla yapılan başvurularda, başvuru sahibi adına TOKİ tahsilatına özel bir hesap açacak olup, ilgili hesaba ilişkin IBAN bilgisi tarafınıza HALKBANK tarafından SMS ile bildirilecektir. Bu hesap TOKİ tahsilatından başka herhangi bir işlem için kullanılamayacaktır.)

İlginizi çekecek “Taksitli Kredisiz Ev Almak” yazımızı da inceleyin.

Ayrıca ‘Yeni Evim Konut Finansman Programı’ kampanyası açıklandı! başvuru şartları bir sonraki yazımızda…

Önerilen Yazılar

Yorum Yap

birfinansci_web_logo

Piyasalardaki son durum, finans ve ekonomiye dair tüm merak edilenler BirFinansci.com’da! Güncel kalmak ve bilgilenmek için doğru adrestesin.

Editörün Seçtikleri

Son Yazılar

©2023 Bir Finansçı, Tüm hakları saklıdır. birfinansci.com

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00