Yakup Benli, DYO’ya Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Olarak Atandı
Artience Group, dünyanın en büyük mürekkep üreticilerinden biri olan Toyo Matbaa Mürekkepleri’nin Türkiye’deki şirketi. Ürünlerini Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iki fabrika ve İstanbul’daki Renk Yapım Merkezi’nde geliştiren firma, Türkiye, Asya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika’da satış faaliyetlerini genişletiyor.
Yaşar Holding’in 1968 yılında kurduğu DYO Matbaa Mürekkepleri, Toyo Ink’e satıldıktan sonra Yakup Benli CEO ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 1 Mart’ta DYO Boya’nın Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak göreve başlayacağı duyuruldu.
Yakup Benli, yeni görevini sosyal medya hesabından paylaşarak, “Her kapanış yeni bir başlangıçtır. DYO’da çalışmaktan duyduğu heyecanı paylaştı.
1981’de ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Benli, profesyonel kariyerine Nurol Makina ve Endüstri’de başladı ve çeşitli uluslararası şirketlerde yöneticilik yaptı.