Bir yöneticisinin sosyal medyada Türkiye’yle ilgili ifadeleri üzerine QNB’ye yönelik başlatılan boykot büyüyor
QNB Türkiye’nin yöneticisi olduğu belirtilen Serenay Kekeç’in sosyal medya üzerinden Türkiye’yi ‘işgalci’ olarak nitelendirdiği ve Türk savunma sanayi çalışanlarını aşağılayan ifadeler kullandığı ileri sürüldü.
Sosyal medyada iki gün önce yayılmaya başlayan iddialarla ilgili açıklama yapmayan QNB sessiz kalmakla suçlandı. Bunun üzerine sosyal medyada tepkiler arttı.
Banka müşterilerine hesaplarını kapatmaları ve Enpara üyeliklerini sonlandırma çağrıları yapıldığı ve bu bir boykota dönüştü.
QNB Türkiye sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yöneticinin işine son verildiği belirtildi ve çalışanın işine son verilmesi de tepkilerin dindirmedi.
Sosyal medya kullanıcılarından bazıları QNB’yi boykot etme çağrısı yaparken, başka bir kullanıcı da bütün QNB ürünlerini kapatma kararı aldığını açıkladı.