CNN’in verdiği bilgilere göre, ABD Kongresi Senatosu’nda 53 yaşındaki Kristi Noem’in adaylığı onaylandı.
53 koltuk ile Cumhuriyetçilerin çoğunluğu elinde bulundurduğu Senato’da, 59 hayır oyuna karşılık 34 evet oyu alarak Noem, ABD’nin yeni İç Güvenlik Bakanı olarak görevine başladı.
Noem, 17 Ocak’ta yaptığı konuşmada, ABD-Meksika sınırını “savaş alanı” şeklinde tanımlamış ve sınır güvenliğini “en önemli öncelik” olarak değerlendirmişti.
İç Güvenlik Bakanlığı’nın başarısının her zamankinden daha “kritik” olduğunu vurgulayan Noem, “Sınırlarımı yasadışı kaçakçılık ve göçten güvence altına almalıyız.” ifadelerini kullanmıştı.
Noem, “suçlu yabancıların” ülkeden sınır dışı edilmesinin, Amerikan vatandaşlarının daha güvende olmasını sağlayacağını belirtmişti.