Ramazan Bayramı Tatil Planları Sıcak Bölgelerde Yoğunlaşıyor

Ramazan Bayramı için tatil planları sıcak bölgelere yöneliyor

Yazı Boyutu: 16px 32px Yazdır

Ramazan Bayramı için geri sayım sürerken, ulaştırma ve turizm sektörlerinde de hareketlilik başladı. Bu yıl hem bayramın hafta sonuna gelmesi hem havaların mevsimsel olarak soğuk gitmesi hem de jeopolitik gerginliklerin etkisiyle vatandaşın seyahat talebinin önceki yıllara göre daha sınırlı kaldığı görülüyor. Bu dönemde İstanbul’a yakın olan Sapanca, Bolu gibi bölgeler daha çok öne çıkarken doluluklar yüzde 90’ları aştı.

Antalya’da doluluk oranları yüzde 80’leri buldu. Turizmin başkenti Antalya’da hem Ramazan Bayramı hem de Paskalya etkisiyle doluluk oranları yüzde 80’leri buldu.

  • Kapadokya’ya rezervasyonlar yüzde 75’leri bulurken termalleriyle ünlü Afyonkarahisar soğuk havaların da etkisiyle dolup taştı.
  • 5 yıldızlı termal oteller bayram boyunca yüzde 100 doluluk yaşadı.
  • Antalya’da gecelik oda fiyatları 10 bin TL’den başlarken Sapanca gibi bölgelerde sanatçılı programlarla 25 bin liraya kadar çıkıyor.
  • Termallerdeki fiyatlar ise 10 bin TL’den başlayıp 25 bin liraya kadar çıkıyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya’da açık olan otellerde doluluk oranlarının yüzde 80’e ulaşmasını beklediklerini belirtti.

Avrupa’da yaşayan Türklerin Antalya’ya taleplerinin yüksek olduğunu belirten Kavaloğlu, fiyatların makul seviyelerde olduğunu ve en büyük etkiyi Kurban Bayramı’nda alacaklarını ifade etti.

  • Afyonkarahisar’daki 5 yıldızlı oteller bayram boyunca yüzde 100 doluluk yaşadı.

Elite World Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu, Sapanca’ya ara tatilde yoğun talep olduğunu ve bayramda doluluk oranlarının yüzde 80’in üzerine çıktığını belirtti.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı ve ara tatil döneminde 8 milyon kişinin otobüsle seyahat etmesi, 3.5 milyon kişinin uçakla ve 1.5 milyon kişinin trenle yolculuk yapması beklediğini söyledi. Bu dönemde sektörde yaklaşık 21 milyon TL’lik bir ekonomik hacim oluşması öngörülüyor.

Önerilen Yazılar

Yorum Yap

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00