Külliye’de AB görüşmesi, gümrük birliği ve vize serbestisi konuşuldu

{
“title”: “Külliye’de AB Görüşmesi ve Gümrük Birliği Gündemi”,
“content”: “

Külliye’de AB Görüşmesi, Gümrük Birliği ve Vize Serbestisi Konuşuldu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Marta Kos ve heyetini ağırlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

  • Gümrük Birliği Güncellenmesi ve Vize Serbestisi

Görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin stratejik niteliğini, güvenilir ve adil bir genişleme politikasının önemini ve ilişkilerde somut ilerleme ihtiyacını ele aldıklarını bildiren Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:


,”AB’ye tam üyelik süreci, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, vize serbestisi ve yüksek düzeyli diyalog mekanizmalarının yeniden canlandırılması konularında atılacak somut adımlar; dar başlıklara sıkıştırılamayacak kadar önemli olan Türkiye-AB ilişkileri açısından hayati öneme sahiptir. Karşılıklı çıkar ve ortak sorumluluk anlayışıyla, eşitlik, liyakat ve kapsayıcılık temelinde ilerleyen güçlü bir Türkiye-AB perspektifinin mümkün olduğuna inanıyoruz.”

Önerilen Yazılar

Yorum Yap

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00