38
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin 2025’te yüzde 3,6 büyüdüğünü ve milli gelirin 1,6 trilyon dolara çıktığını belirterek, kişi başına gelirin 18 bin 40 dolara yükseldiğini açıkladı.
Şimşek, yüksek gelirli ülkeler grubuna 2025’te dahil olmalarının beklendiğini vurgulayarak, ekonomideki büyüme trendini değerlendirdi.
- Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre ekonominin 2025 yılında yüzde 3,4 büyüdüğü, kişi başına gelirin 18 bin 40 dolara çıktığı bildirildi.
- Hazine Bakanı, inşaat sektöründeki güçlü performansın sürdüğünü belirterek, sanayi ve tarım sektörlerinde de olumlu gelişmelerin yaşandığını ifade etti.
- Tüketim ve yatırım arasındaki dengeyi koruma çabalarının devam ettiğini belirten Şimşek, 2026 yılında daha yüksek büyüme ve adil gelir dağılımı hedeflediklerini söyledi.