İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi olan Fırat Epözdemir, yurtdışından döndüğü İstanbul Havalimanı’nda güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetlerini aydınlatmaya yönelik yürüttüğü çalışmalarda, avukat Fırat Epözdemir’in, PKK’nın destekleyici gruplarından biri olan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi olduğuna dair örgüt arşivlerinden elde edilen verileri tespit etti.
Soruşturma kapsamında, 2015 yılında “Diren Cizre” adlı WhatsApp grubuna katıldığı ve terör örgütüyle bağlantılı olarak bu grupta aktif olduğu belirlenen Epözdemir’in, örgütle ilişkisini kanıtlayan detaylara ulaşıldı. Bu bağlamda, kendisi hakkında gözaltı işlemi başlatıldı.
Fırat Epözdemir’in ikameti ve avukatlık bürosunda araştırma ve arama işlemleri devam etmektedir.
Sayfa içeriği bilgi vermeyi amaçlamakta olup, herhangi bir yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. İçerik, yatırımcıların profil ve tercihlerine uygun olmayabilir.