Bir Finansçı – Enerjisa Enerji, 2024 yılı itibarıyla tamamlanacak olan güneş enerjisi santrali (GES) projeleri ile birlikte, İşimin Enerjisi girişiminin başlangıcından bu yana toplamda 102,4 MWp kurulu güce ulaşmayı hedefliyor. Bu kurulu güç, yıllık yaklaşık 152 bin MWh elektrik üretimine denk geliyor ve 86 bin hanenin yıllık enerji tüketimine eşdeğer bir kapasite sunuyor.
Fosil yakıtlar yerine temiz enerji kaynaklarına geçişin insan sağlığı ve gezegen üzerindeki olumlu etkilerinin altını çizen Enerjisa Enerji, yılda 95 bin ton karbon salınımının havayı kirletmesini engelleyerek çevre dostu bir yaklaşım sergiliyor.
“ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNDE İTİCİ GÜÇ OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”
Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, Türkiye’nin enerji dönüşümünde itici güç olmayı sürdüreceklerini ifade ederek, “2025 yılı itibarıyla İşimin Enerjisi yatırımlarını hızlandırarak, şebeke altyapı yatırımlarındaki gibi yenilenebilir enerji projelerinde de ayırt edici bir konum alacağız. ‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ hedefi doğrultusunda sürdürülebilir yönde çevresel, ekonomik ve sosyal fayda yaratacağız. Dönüşüme katkı sağlayan tüm özel sektör ve kamu müşterilerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
1 Yorum
Bence bu tür projeler gerçekten önemli ama yeterli mi? Türkiye’nin güneş enerjisine olan bu yatirimlar harika görünse de, rüzgar enerjisi ve diğer yenilenebilir kaynakları da daha fazla düşünmeliyiz. Güneş ışığı her yerde yeterince mevcut değil sonuçta. Bu dengeyi nasıl sağlabiliriz? Ayrıca, bu projelerin yerel istihdama katkısı ne olacak?