Bakan Fidan’dan ‘Türkiye kendini her zaman korur’ Açıklaması

Bakan Fidan’dan ‘Türkiye kendini her zaman korur’ Açıklaması

Medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle düzenlenen iftar programında konuşan Fidan, son gelişmelerin bölgenin ve küresel istikrarın tehlikeye girdiğine dikkat çekti. ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının bölgedeki vekil unsurlarda belirgin bir hareketlenmeye yol açmadığını ancak Hizbullah tarafında bazı hareketliliklerin olduğunu belirtti. İran halkı içinde rejim değişikliği sonucunu doğuracak düzeyde bir dalgalanmanın şu an için görülmediğini ifade eden Fidan, çatışmanın tırmanarak sürmesi ve İran’la birlikte bölgeyi içine çeken bir istikrarsızlık ortamının oluşması senaryosunun en olumsuz olabileceğini kaydetti.

Enerji boyutu meselesine de değinen Fidan, İran’dan doğal gaz akışının kesilmesi veya Körfez ülkelerinden enerji ithalatında aksamaların küresel ölçekte enerji arz güvenliği açısından risk doğurabileceğini belirtti. Fidan, çatışmaların gidişatını da eleştirerek İsrail’in İran’ı tehdit olarak gördüğünü ve rejim değişikliği hedeflediğini dile getirdi.

  • İran’ın maliyet üretmek için çaba harcadığını vurgulayan Fidan, füze ve dronlar ile İsrail’i rahatsız edebileceğini ifade etti.
  • Terörsüz bölge meselesinin Suriye, Irak ve İran’ı ilgilendiren bir husus olduğunu belirten Fidan, terörsüz bölgenin oluşturulması için terörsüz Türkiye’nin önemli olduğunu söyledi.

Önerilen Yazılar

Yorum Yap

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00