Avrupa Borsaları Yükselişle Gün Sonunu Getirdi

Avrupa borsalarının kapanışında, gösterge endeksi Stoxx Europe 600 yüzde 0,86 artış göstererek 538,84 puana yükseldi.

Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,41 değer kazanarak 21.727,2 puana, İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,16 artışla 36.429,72 puana, İngiltere’de FTSE 100 endeksi ise yüzde 1,04’lük bir artışla 8.646,88 puana, Fransa’da ise CAC 40 endeksi yüzde 0,88 oranında değer kazanarak 7.941,64 puana ulaştı.

Euro/dolar paritesi, Türkiye Saati ile 20.33 itibarıyla yüzde 0,029 düşerek 1,042 seviyesinden işlem gördü.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) dün politika faizini sabit bırakması ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın, politikalarını güncellemek için acele etmeye gerek olmadığını belirtmesinin ardından, piyasalarda yön arayışı devam etmektedir.

Avrupa’da ise bugün, ECB piyasa beklentilerine uygun olarak üç temel politika faizinde toplam 25 baz puan indirime gitti. Mevduat faizini yüzde 3’ten yüzde 2,75’e, refinansman faizi ve marjinal borçlanma faizini de 25 baz puan düşürerek sırasıyla yüzde 2,90 ve yüzde 3,15 seviyelerine çekti.

ECB Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi ekonomisinin mevcut durumda zayıf kalmaya devam ettiğini vurgulayarak, “Ekonomi dördüncü çeyrekte durgunlaştı. Yakın gelecekte de zayıf kalması bekleniyor.” dedi.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi için 2024 yılının dördüncü çeyreğine dair GSYH öncü verilerini yayımladı.

Yayımlanan verilere göre, 20 üyeli Euro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış GSYH, 2024 yılının son çeyreğinde üçüncü çeyreğe kıyasla değişiklik göstermedi. Piyasa beklentileri ise Euro Bölgesi’nde çeyreklik bazda GSYH’nin yüzde 0,1 artacağı yönündeydi.

Almanya ekonomisi ise 2024 yılının son çeyreğinde beklenenden daha fazla küçüldü.

 

 

 

Önerilen Yazılar

Yorum Yap

Piyasalardaki son durum, finans ve ekonomiye dair tüm merak edilenler BirFinansci.com’da! Güncel kalmak ve bilgilenmek için doğru adrestesin.

Editörün Seçtikleri

Son Yazılar

©2023 Bir Finansçı, Tüm hakları saklıdır. birfinansci.com

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00