Altunizade Metrosu İhalesi; İstanbul Altunizade-Bosna Bulvarı Metro Projesi kapsamında düzenlenecek elektrik işleri ihalesini Orge Enerji kazandı. Şirket, 8 milyon 300 bin avro tutarındaki iş için Çelikler-Fernas-Güryapı ile masaya oturduğunu yatırımcılara bildirdi.
Altunizade–Bosna Bulvarı Metro Projesi’nin Elektrik İşleri ORGE’ye Emanet
İstanbul’un ulaşım altyapısını güçlendirecek önemli projelerden biri olan Altunizade–Bosna Bulvarı Metro Hattı kapsamında gerçekleştirilen elektrik işleri ihalesi sonuçlandı. Yapılan değerlendirme süreci sonunda, ihalenin 8,3 milyon Euro + KDV bedelle ORGE Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş. tarafından kazanıldığı açıklandı.
ORGE Enerji tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, proje kapsamındaki genel elektrik taahhüt işlerine ilişkin verilen teklif, işveren konumundaki Çelikler–Fernas–Güryapı Adi Ortaklığı tarafından uygun bulundu. Böylece ORGE, söz konusu metro hattının elektrik altyapısının hayata geçirilmesinde önemli bir sorumluluk üstlenmiş oldu. İhale sonucunun şirkete resmen bildirilmesinin ardından taraflar arasında sözleşme görüşmelerine başlandığı ifade edildi.
Altunizade–Bosna Bulvarı Metro Projesi, İstanbul’un özellikle Üsküdar ve çevresindeki ulaşım yükünü hafifletmeyi hedefleyen kritik yatırımlar arasında yer alıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki toplu taşıma entegrasyonunun güçlenmesi ve yolcu kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. ORGE’nin üstleneceği elektrik işleri; enerji dağıtım sistemleri, aydınlatma, zayıf akım ve diğer teknik altyapı kalemlerini kapsıyor.
Şirket, daha önce de metro, havalimanı ve büyük ölçekli altyapı projelerinde edindiği deneyimle sektörde öne çıkmıştı. Bu yeni ihale, ORGE Enerji’nin devam eden iş portföyünü güçlendirirken, şirketin büyük ölçekli kamu projelerindeki konumunu da pekiştiriyor.
Yetkililer, projenin yaklaşık 12 ay içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirtirken, çalışmaların belirlenen takvim doğrultusunda ilerlemesi hedefleniyor.