Altı Yeni İdari ve Vergi Mahkemesi Kuruluyor!

Adalet Bakanlığı’nın bazı illerde idare ve vergi mahkemeleri kurulmasına ilişkin kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu karar doğrultusunda, Ağrı’da vergi mahkemesi kurulacak ve yargı çevresi “Ağrı ve Iğdır illerinin mülki sınırları” olarak belirlenecek; Niğde’de idare mahkemesi kurulacak ve yargı çevresi “Niğde ilinin mülki sınırları” olarak tespit edilecek. Şırnak’ta ise 1. ve 2. idare mahkemeleri ile vergi mahkemesi kurulacak ve yargı çevresi “Şırnak ilinin mülki sınırları” olarak tanımlanacak. Ayrıca, Tunceli’de idare mahkemesi kurulacak ve yargı çevresi “Tunceli ilinin mülki sınırları” olarak belirlenecek. Yalova’da da idare mahkemesi kurulacak ve yargı çevresi “Yalova ilinin mülki sınırları” olarak tespit edilecek.

BAKAN TUNÇ’TAN ÖNEMLİ PAYLAŞIM

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu konuda sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak yargılamaların makul sürede sonuçlandırılmasını, adaletin gecikmeden sağlanmasını ve mahkemelerde uzmanlaşmanın artırılmasını amaçladıklarını ifade etti. Tunç, şöyle devam etti:

“Ülke genelinde idare ve vergi mahkemesi bulunmayan iller için coğrafi koşulları ve iş hacmini göz önünde bulundurarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde, Niğde, Şırnak, Tunceli ve Yalova illerimizde idare mahkemesi, Ağrı ve Şırnak illerimizde vergi mahkemesi kurulması kararını Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe aldık. Böylece, idare mahkemesi kurulu il sayısını 65’e, vergi mahkemesi kurulu il sayısını ise 38’e çıkarmış olduk. Yeni kurulan mahkemelerin ülkemize, milletimize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Sayfada yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım danışmanlığı olarak değerlendirilmemelidir. Yatırımcıların kendi profillerine uygun olup olmadığını kontrol etmeleri önemlidir.

Önerilen Yazılar

1 Yorum

Selçuk Ocak 14, 2025 - 2:51 am

Bu karar gerçekten önemli ama sizce bu yeni mahkemelerin iş yükünü azaltacağına dair gerçekçi bir değerlendirme yapilabiliyor mu? Mahkemelerdeki yığılmaların nedeni sadece sayının azlığı mı yoksa başka faktörler de var mı? Belki de daha fazla hakim ataması yapılması gerek? Tşkler bu bilgilendirme için.

Cevap Yazın

Yorum Yap

Piyasalardaki son durum, finans ve ekonomiye dair tüm merak edilenler BirFinansci.com’da! Güncel kalmak ve bilgilenmek için doğru adrestesin.

Editörün Seçtikleri

Son Yazılar

©2023 Bir Finansçı, Tüm hakları saklıdır. birfinansci.com

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00