Kredi Yapılandırma Nedir?

Kredi yapılandırma nedir sorusu, bir bankaya kredi borcu olan kişilerin sorduğu bir sorudur. Kredi yapılandırma; basit bir anlatımla, var olan kredi borcunun tekrardan planlanması, ödenmeye uygun hale getirilmesidir.

Bu yapılandırma, güncel olan faiz oranları ile sıfırdan hesaplanır ve vadeler uzatır. Böylece, borç sahibi borcunu ödeyecek bir ödeme planına sahip olur. Çünkü tekrardan hesaplanan borcun hem vadesi uzar hem de ödenecek olan aylık tutar düşer.

Kredi Yapılandırma Nedir?

Her bankanın faiz oranı değişkenlik göstermektedir. Fakat yapılandırma faiz oranı da güncel faiz oranından farklı olduğu için, eğer bir borç yapılandırma niyetiniz var ise öncelikle yapılandırma faiz oranı öğrenilmelidir. Çünkü borç yapılandırmanın, banka müşterisi tarafından daha cazip hale gelebilmesi için; güncel yapılandırma faiz oranının, ödenmekte olan faiz oranından düşük olması gerekmektedir.

Böylelikle, güncel yapılandırma faiz oranı daha düşük ise, bankaya gidip borcun yapılandırılmasını istemektedir. Bu yeni ödeme planına göre ödeme yapmak daha caziptir. Genelde Kredi yapılandırma nedir sorusunu cevapladığımıza göre şimdi bu yapılandırmanın ne zaman yapılması gerektiğine geçelim.

Kredi Yapılandırma Ne Zaman Yapılmalı?

Kredi yapılandırma, kişilerin kredi borçlarını ödeyememesi durumunda tercih ettikleri bir yeniden düzenlemedir. Dolayısı ile kişiler, var olan kredi borçlarını ödeyemeyeceğini ön gördüğünde, ödemesi yapılan aylık taksitin artık ağır geldiğini fark ettiğinde yeniden yapılandırma yolunu tercih etmelidirler. Çünkü kredi borcunu ödemek son derece önemlidir ve aksi durumlarda yasal takip süreci başlar.

Bu durum hem kişinin kredi notunun düşmesine, bankalar gözünde itibarının düşmesine ve icraya kadar uzanabilecek olan bir süreçtir. Bu nedenle, kredi borcunu ödememek yerine yapılandırma talep ederek ödemelerin düzenli olarak gerçekleştirilmeye devam edilmesi en doğru yol olacaktır.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; yapılandırma faiz oranlarının farklılıklar göstermesidir. Borcunu yapılandırmaya sokmak isteyen kişiler, başvuruda bulunmadan önce muhakkak yapılandırma faiz oranını öğrenmeli, ödemeleri önceden kabataslak olarak hesaplamalı ve bu şekilde başvuru yapmalıdır.

Kredi Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Kredi yapılandırma ciddiyeti olan bir işlemdir ve diğer bankacılık işlemleri gibi, internet bankacılığı, mobil uygulama ya da telefon bankacılığı kullanılarak yapılabilmesi imkânsızdır. Bu nedenle, kredi yapılandırma işlemleri ve başvurusunu yapmak için izleyecek tek yoldur. Borçlu olunan bankaya gidilerek işlemlerin başlatılmasıdır.

İnsanlar, kredi çekecekleri zaman kendisine en uygun gelendir. Bu, faiz oranı en düşük bankalara giderek kredi çekerler. Fakat bazen işler istedikleri gibi gitmez ve ödenen aylık tutar yük olarak gelmeye başlar. Bu nedenle kredi çekmek, ilerideki ayların ve yılların da hesaba katılmasını gerektiren bir durumdur. Borcunu ödeyemeyen ya da ileride ödeyemeyeceğini anlayan kişiler, bankanın yapılandırma konusundakidir. Bu teklifini cazip bulduğunda bankanın şubesine gitmeli ve yapılandırma talebinde bulunmalıdır.

Eğer bir bankadan çekmiş olduğunuz bir kredi varsa ve ödemekte zorlanıyorsanız. Konu hakkında fikriniz yok ise bankada görevli olan müşteri hizmetlerine gidebilirsiniz. Hatta durumunuzu anlatabilirsiniz ve akıl danışabilirsiniz. Banka yetkilileri, borcunuzu ödeyebilmeniz için en doğru adımları size anlatacaktır. Yapmanız gereken işlemleri ayrıntılı olarak sunacaktır.

Konut Kredisi Yapılandırma

Konut kredisi, ihtiyaç kredisine göre daha yüklü meblağların söz konusu olduğu bir kredi seçeneğidir. Dolayısı ile geri ödemesi de aylar bazında daha yüklü olmalıdır. Bu nedenle, eğer ödemekte olduğunuz bir konut krediniz var. Hatta borcunuzun bitmesine az kaldıysa yeniden yapılandırmaya gitmemeniz en doğrusu olacaktır. Çünkü konut kredilerinde yeniden yapılandırma ile daha yüklü faiz oranları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Konut kredisi yapılandırması için de tıpkı diğer yapılandırma işlemleri var. Bunun gibi ilgili bankanın şubesine giderek işlemler yapılmaktadır.

Kredinizi başka bankaya transfer etmek isteyenler için borç transfer kredisini de önerebiliriz.

Kredi Yapılandırma, Kredi Yapılandırma Hesapla, Kredi Yapılandırma Ziraat, Kredi Yapılandırma Vakıfbank, Kredi Yapılandırma Şartları, Kredi Yapılandırma Nedir, Kredi Yapılandırma Garanti, Kredi Yapılandırma Akbank.

İlgili Yazılar

Ticari Kredilerde ‘Risk Ağırlığı’ Avantajlı Şekilde İndirildi!

ICBC Turkey’nin Yeni Genel Müdürü: Dr. Shoujiang Wang Dönemi Başladı!

Garanti BBVA’dan Tüzel ve Bireysel Firmalara Anında Mali Veri Paylaşımı İmkanı

1 Yorum

Gürkan Ekim 21, 2019 - 1:22 pm
Küçük şirketler için borç yapılandırma uygulaması.. Türkiye Bankalar Birliği(TBB) borcu 25 milyon TL’nin altında olan küçük şirketler için yapılandırma uygulamasının BDDK tarafından onaylandığını duyurdu. 14 Ekim’de de banka ve finansal kurumlara 25 milyon TL ve üzerinde borcu bulunan büyük ölçekli şirketler için finansal yapılandırma uygulamasına başlanacağı duyurulmuştu.
Yorum yaz