Kredi kartları bilinçli şekilde kullanılmaz ise bazı işlemlerin yaptırılması gerekir. Bu işlemlerden birisi yapılandırma işlemidir. Kredi kartı yapılandırma yapmak için bankalardaki müşteri temsilcileri ile görüşmek gerekir. Çağrı merkezlerinde olan müşteri temsilcileri ile değil, bankalardaki bireysel bankacılık danışmanları ile görüşülmelidir. Bu işlemi onlar yapmaktadırlar.
Kredi Kartı Yapılandırma İşlemi Hangi Durumlarda Yapılır?
Kredi kartı yapılandırması, borçlu kalma halinde yapılan bir işlemdir. Kredi kartı borcunun 3 ödenmemesi halinde kart kullanıma kapatılır. Devamında da ödeme yapılmaz ve borcun tamamı ödenmez ise, faiz işlemeye başlar. Kart borcunda yasal süreç boyunca bankalar tarafından faiz işler. Yasal süreç dolduğunda ise, resmi yollar ile avukatlar faiz işleterek borcu temin etmeye çalışırlar. Bu duruma gelmemek için borçların ödenmesi gerekir. Ödenemeyen borçlar var ve kart kapalı ise, bankadaki bireysel danışmanlar aranmalı ve yapılandırma talebinde bulunulmalıdır. Kart borcu var fakat kart kullanıma kapalı değil ise, yapılandırma yapılamaz. Yapılandırma yapmak için kartın kullanıma kapalı olması gerekmektedir. Yapılandırma yapılan kredi kartları daha sonra tekrar kullanım için açılmaz.
Kredi Kart Yapılandırması Nedir?
Kredi kartı yapılandırması, faizli borcun taksite bölünmesidir. Kart borcunun ilk ödemesinden sonra yapılandırma tarihine kadar olan borç, taksite bölünür ve kart kullanıma kapalı olur. ATM’den borç yatırmak için kullanılabilir sadece. Yapılandırma işleminde taksit sayısı banka prosedürlerine göre değişmektedir. 3 ile 12 ay arasında taksitlendirme yapılmaktadır. Taksit tutarları eşit olmaktadır. Borç anlaşılan vadeye bölünür ve her ay aynı tutar yatırılmalıdır. Yapılandırma yapılan tarihten itibaren süreç başlar. Kredi kartının normal ödeme tarihleri dikkate alınmaz.
Yapılandırılan Kredi Borcu Ödenmez İse Ne Olur?
Kredi kartı yapılandırması, ödenmeyen borçların taksitlendirilmesi olduğu için faiz ile geri ödeme alınır. Yapılandırılan kartların borçları ödenmez ya da düzensiz ödenir ise, yapılandırma bozulur. İkinci bir yapılandırma hakkı vardır. Fakat ikinci defa yapılandırma bozulduğu durumda, faiz oranı da iki katı çıkmaktadır. 1000 TL limiti olan bir kredi kartı, ilk yapılandırmaya girdiğinde yaklaşık 1500 TL olarak geri ödenir. İkinci yapılandırmada ise yaklaşık 2500 TL olarak geri ödenir. İkinci yapılandırmadan sonra bankalar yasal işlemler başlatır. Yapılandırma yapılış ise, taksitleri gününde ödenmelidir.
[minima-special title=’Kredi Borçumu Ödeyemiyorum Ne Yapmalıyım?’ desc=’Kredi Borçumu Ödeyemiyorum Ne Yapmalıyım?’ img=’https://birfinansci.com/wp-content/uploads/2018/06/kredi-borcumu-odeyemiyorum.jpg’ bg_color=’danger’ button_text=’Kredi Borçumu Ödeyemiyorum Ne Yapmalıyım?’ button_color=’danger’ button_link=’https://birfinansci.com/kredi-borcunu-odeyemiyorum-ne-yapmaliyim’ button_size=’md’ button_icon=”]
Kredi Borcu İçin Yapılandırma Nasıl Yapılır?
Yapılandırma, verilen miktarın daha fazlası temin etmek için bankaların uyguladığı bir sistemdir. Bu sistem ile müşteri potansiyeli aynı kalıyor ve yasal işlemler için de masraf ödenmiyordur. Bu kullanıcılarında işine yarayacak bir hamledir. Borcunu ödemeyen kişilere yasal işlemlerden önce sunulan bir fırsattır. İki taraflıda avantaj sağladığı için kredi borçları da yapılandırmaya alınır. 3 ay üst üste ödenmeyen kredi taksitlerinin ardından, muhatap olunan şubeye gidilerek kredi borcu yapılandırması yapılabilir. Bu yapılandırma işleminde 3 ay ödenmeyen taksitler için eklenen faiz ile kalan borç toplanır ve tekrar vadeye bölünür. Vade süresi ilk çekim için yapılan vadeden uzun ise, tekrar faiz işlenir.
12 Yorumlar