Kosgeb Hibe ve Kredisi Başvuru Şartları

KOSGEB Hibe Desteği: Küçük ve Orta Ölçekli olan işletmeleri destelemek amacı ile hizmetlerine başlayan KOSGEB, Girişimcilik sertifikasına sahip olan ve iş planı ile başvuru yapanlara 50 bin TL hibe ile 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği vermektedir. Ancak her başvuran bu hibe desteğini alamıyor. Hibe alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

KOSGEB Hibe Desteği Nasıl Alınır? Başvuru Şartları

Önceden hibe desteği alabilmek için sertifika sahibi olma ve bu alanda bir işyeri açma şartı getirilmişti. Bu şartı yerine getiren girişimcilere KOSGEB desteği veriliyordu. Ancak KOSGEB bu şartı yeni düzenleme ile kaldırdı ve daha hafif şartlar getirdi.

Artık sertifikası olmayan ve işyeri açmamış olan girişimciler de hibe desteği için başvuru yapabilecek. 1 Şubat 2018 itibari ile yeni düzenleme sistemi yürürlüğe konulmuştur. Bu yeniliğe göre, eskiden KOSGEB eğitimlerine katılarak alınan sertifika ile işyeri açtıktan sonra hibe alınabilmesi şartı kaldırılmıştır.

Girişimci adayları hibe için KOSGEB’e en fazla 3 defa başvurabilecekler. Yapılan 3 başvuruda da olumsuz yanıt alınması halinde girişimcilerin başvuru hakları kaybolmaktadır. Ayrıca her bir girişimci destek programından sadece 1 defa faydalanabilmektedir.

KOSGEB tarafından verilen 50 bin TL hibenin işyeri açmanız için yeterli gelmemesi halinde 100 bin TL üst limitli geri ödemeli kredi desteği verilmektedir. Bu kredi faizsiz olarak verilir ve geri ödeme planı da uygun bir şekilde hazırlanır.

Verilen hibenin 2 bin TL’si kuruluş desteği olarak verilmektedir. Bu tutar işi kurmaya yönelik olarak hukuki, teknik, iş planı ve mali danışmanlık alanlarında kullanılmalıdır. 18 bin TL makine ve ofis harcamaları için verilmektedir. 30 bin TL ise işletmenin giderleri için destek olarak verilmektedir.

Hibe Başvurusu

Hibe için başvuru yapıldığında belirli bir projenin hazırlanmış olması gerekmektedir. Yani verilecek olan hibe ile nasıl bir iş kurulacağı, neler üretileceği, üretimin nasıl satılacağı gibi bütün ayrıntıların yer aldığı detaylı bir rapor sunulur.

Başvurusu onaylanan kişilerin en fazla 90 gün içerisinde işletmesini kurması ve KOSGEB’in veri tabanına gerekli kaydı yaptırması zorunludur. Bu sürede yapılmayan işlemler sonrasında hibe başvuru onayı reddedilmektedir.

İlgili Yazılar

Sağlık Bakanlığı, Üç Yeni Uzman Yardımcısı İstihdam Edecek!

Sağlık Bakanlığı’nda Yeni Bir İstihdam Fırsatı: Uzman Yardımcıları Aranıyor!

Adalet Bakanlığı, 20 Yeni Stajyer Kontrolör Alımı Gerçekleştiriyor!

2 Yorumlar

Halil Şubat 20, 2019 - 2:23 am
Beni bu siteden olduğunu söyleyen nabi gülseren dolandırdı. Yok noter huzurunda imzalayıp senetle para verilecekmiş falan diyerek sahısın adı nabi gülseren dikkat etsin herkes ben yazdım çare ararken çaresiz kaldım en kötüsü umudumla oynandı yekili okursa bunu dikkate alsın lütfen
Cemal Nisan 19, 2018 - 4:37 pm
Kosgeb'den hibe desteği almak istiyordum fakat ne yapacağımı bilmiyordum sizin yönlendirmeleriniz sonucu hibem çıktı teşekkürler
Yorum yaz