Bir Girişimcide Olması Gereken Özellikler: İş yaşamı kendi içinde ciddi zorluklar barındıran bir kavra. Eğer kişi herhangi bir devlet kurumunda memur olarak çalışmıyor ise işi biraz daha zor, zira özel sektörün koşulları devlet kurumlarına göre daha ağır, hem de her zaman için işten çıkarılma endişesi yaşanıyor. İşte buna bağlı olarak da insanlar bu iki seçeneğin dışında kimi zaman başka arayışlara giriyor.
Elbette bir diğer ve çok önemli seçenek de kişinin kendi işini kurması. Yani bir diğer ifade ediş biçimi ile girişimci olması.
Girişimci
Değişen dünya düzeni, ekonomik dengesizlikler içinde insanlar böyle bir riske girmeye korksa bile kişinin hangi yaşta olursa olsun kendi işini yapmasının da bir başka keyfi, bir başka güzelliği var ama her iş de olduğu gibi bu işte de kimi olması gereken özellikler var.
Zira kişinin çok parasının olması elbette önemli ama tek başına girişimcilik için asla yeterli değildir.
İyi Bir Girişimci Nasıl Olmalıdır?
- Aşağıda yer alan verilere istinaden siz de iyi bir girişimci olabilir misiniz, okuyun siz karar verin.
- Öncelikli olarak kendinize güveniniz tam olmalı.
- Asla önünüze çıkan ilk engelde pes etmemeli ve bunun sizin için bir fırsat olduğunu bilerek yaşanan dezavantajı avantaja çevirmeyi bilmelisiniz.
- Piyasayı ve rakiplerini sürekli olarak takip etmelisiniz ama bu da yetmez, güçlü ve zayıf yönlerinizi bilmeli ve ona göre adımlar atmalısınız.
- Cesur olmak bu işin fıtratında olan bir durum. O yüzden ancak cesurların bu işi yapabileceğini unutmamalısınız.
- Acun Ilıcalı ülkemizin en önemli yeni nesil genç girişimcilerinden birisi olarak sağlam bir rol modeldir ki, onda olan en temel özelliklerden bir tanesi sağlam bir ekibinin olmasıdır. Yani ekibinizde güvenebileceğiniz, dostunuz olacak yol arkadaşlarınız olmalıdır. Elemanlarınızı doğru yerde doğru biçimde kullanabilirsiniz.
- Bir diğer önemli olan husus tıpkı Steve Jobs örneğinde olduğu reklama ve tasarımda ilk olmaya çok önem vermelisiniz.
- İnsanları şaşırtan, ilk olan, daha önce denemiş iş modelleri, ürünler ile piyasaya çıkmalısınız.
- Doğru ya da yanlış tartışılır olmakla beraber reklamın iyisi kötüsü olmaz kavramını unutmamalı, sosyal medya mecralarını da etkin bir biçimde değerlendirmelisiniz. Hatta bu nokta da asla işinizi şansa bırakmamalısınız.
- Niş, gerilla gibi ürün ya da hizmetinize en uygundur. Bunlar pazarlama tekniklerini kullanarak pazara doğru bir yerden girmelisiniz.
- Satışa sunacağınız ürün veya hizmet için doğru bir hedef kitlesi belirlemelidir. Ayrıca onlara uygun biçimde çalışmalar yürütmeli, fiyatlarınızı da ona göre belirlemelisiniz. Unutmayın herkese hitap edemezsiniz. Fiyat belirlerken rakamı ne çok düşük, ne çok yüksek tutmamalısınız.
- Gerekli olması durumunda bu alanda hizmet veren danışmanlardan kurumsal destek almalısınız.
- Tüm bunlardan daha önemlisi belki de en başta söylenmesi gerekir. Bunlar vizyonu açık, hedefleri olan yenilikçi, lider vasıflı birisi olmalısınız.
Önerilen Yazı: Yüksek Kâr Getiren İş Fikirleri
1 Yorum