Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik sistemine ilişkin güncel herhangi bir değişiklik planının bulunmadığını ifade etti.
Işıkhan, Beyaz TV’deki açıklamalarında, gündemdeki konulara dair soruları yanıtladı.
”EMEKLİLİKLE İLGİLİ BİR DÜZENLEME YOK”
Emeklilik şartları ve emekli aylıklarının hesaplaması hakkında gelen soruya Bakan Işıkhan’ın cevabı şöyle oldu:
“Emeklilik sistemi ve emekli aylıklarıyla ilgili herhangi bir düzenleme gündemimizde yok. Ancak, özellikle Ekonomi Koordinasyon Kurulu ve Orta Vadeli Plan çerçevesinde emeklilik sistemimizi geliştirmek için her türlü öneriye açık bir yaklaşım içinde olacağız.”
Işıkhan, emeklilere yönelik bayram ikramiyesinin 2018 yılından bu yana uygulandığını hatırlatarak, “Bu geleneği 2025 yılında da sürdürmek istiyoruz. Her zaman emeklilerimizin yanındayız” dedi.
Bir başka soru üzerine, asgari ücretin milyonlarca vatandaş için önem taşıdığını belirten Işıkhan, asgari ücret belirleme sürecinin yalnızca hükümet veya bakanlık tarafından yürütülmediğini vurguladı.
Işıkhan, “İnşallah, 2025 yılında yürürlüğe girecek asgari ücreti belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu aralık ayının başında toplayacağız” dedi.
BELEDİYELERİN SGK BORCU
Işıkhan, belediyelerin SGK prim borçlarına ilişkin, son birkaç hafta içerisinde 7,9 milyar lira nakit ödeme aldıklarını açıkladı.
Ayrıca, bu borçların çok daha fazlasının taksitlendirilmiş durumda olduğuna dikkat çeken Işıkhan, şunları kaydetti:
“Belediyelere, araçlarına veya bankadaki hesaplarına ipotek koymak gibi hemen bir adım atmıyoruz. Parti ayrımı gözetmeksizin birçok belediye ile iletişim kurduk. Bizimle iletişime geçen her belediye için Bakanlık olarak destek sunuyoruz. 31 Mart’ta 96 milyar lira olan toplam belediye borçları şu anda 140 milyara yükselmiş durumda, çünkü her gün faiz ekleniyor. Belediye başkanlarına buradan iletmek istiyorum: Bu borçları faiziyle eninde sonunda tahsil edeceğiz.”
”DAHA FAZLA ÇALIŞMAMIZ GEREK”
Yeni nesil çalışma modelleri hakkında gelen bir soruya Bakan Işıkhan, “Bu çalışma biçimi, haftalık izni uzatma gibi esneklikler dışında daha derin bir değişim getiriyor” yanıtını verdi.
Devamında ise, “Çalışma Bakanlığı olarak, üretim ve katma değer oluşturmanın önemine inanıyoruz. İstihdamı artırmak için güçlü bir Türkiye yaratmalıyız. Bu nedenle daha çok çalışmalı, daha fazla üretmeliyiz. Yeni nesil çalışma yöntemleri, part-time ve saat bazlı çalışma gibi esneklikleri içeriyor” şeklinde konuştu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.