Yüksek Maaşlı Meslekler: Lise öğrencisiniz ya da mesleğini değiştirmek isteyen mutsuz bir çalışan. Belki de sadece mesleğinizin ortalama maaşını merak eden bir profesyonel. Aslında kim olursak olalım, ücretli çalışansak maaş günü hesabımızda gördüğümüz para bizim için çok önemli. İşte yüksek maaşlı meslekler.
Yüksek Maaşlı Meslekler
Bugün sizin için en değerli dolasıyla en çok kazandıran mesleklerden bahsedeceğiz. Bu yazımızda her zaman olduğu gibi bilgilerin güncel, güvenilir ve işe yarar olmasına dikkat ettik. Böylece doğru bilgilerle, kariyerinize yön vermenizi amaçladık. Yani, sadece yüksek maaşlardan bahsederek iç geçirmenizi sağlamayacak (o maaşları görmek güzel o başka:), gelecekte o paraları kazanmanız için size yol göstereceğiz.
TÜRKİYE VE YURT DIŞINDA DURUM FARKLI
Bir kere şunu açıkça söyleyelim: Türkiye ile dünya arasında popüler meslekler ve kazançları açısından birçok fark var. Biz size burada, Türkiye’deki mesleklerin maaşlarıyla ilgili bilgi vermeyeceğiz. Fakat bundaki amacımız internette bulacağınız ve maaşları anlatan diğer yazılarda olduğu gibi, yabancı ülkelerde verilen ve bize göre uçuk maaşları göstererek dikkatinizi çekmek değil. Türkiye’nin 30-50 yıllık geleceğinde şu an yurt dışında popüler olan meslekler(Türkiye’de bu mesleklerin şu an adı var ama çalışanların niteliği tartışma konusu) gerçek anlamda geçerli! olacağından dolayı, size geleceğin mesleklerini göstermek, kariyer planlamanızda size yardımcı olmak istiyoruz. ABD’nin önemli kariyer portalı Glassdoor, son maaş verilerine göre, 2017’de en yüksek maaşlı meslekleri paylaştı. Sitenin ekonomisti Andrew Chamberlain göre, kişinin becerileri, yükseköğrenimi, otomasyona ve rekabete dayalı işlerde çalışıyor olması, maaş üzerinde olumlu etki gösteriyor.
BİLİŞİM, YARATICILIK VE HİZMETLER ÖNE ÇIKIYOR
Yüksek maaşlı meslekler ile ilgili örnekleri şöyle sıralayabiliriz: Yeni teknolojileri takip edip işletmelerin bilgisayar sistemlerini geliştiren bir bilgi sistemi yöneticisi, yıllık ortalama 106.000$ kazanıyor. Zaten öne çıkan birçok iş de bilişim dünyasında ortaya çıkıyor. Gelecekte de bilişim önde gelen sektörlerden olacak. Eczacılık, önemli bir meslek. Doktor ile hasta arasındaki bağlantıyı sağlayan bu meslek, hakkıyla yapıldığında hem yüksek bir manevi kazanç, hem de tatminkâr bir gelir getiriyor. Reçetelerdeki ilaçları hasta için düzenlemek ve kullanımlarıyla ilgili hastalara danışmanlık yapmak istiyorsanız, kazanacağınız para 118.000$.
NE AVUKATLAR, NE DOKTORLAR İSTEDİ! – Yüksek Maaşlı Meslekler
Kişileri, işletmeleri veya devlet kurumlarını, hukuki davalarda temsil eden ve onlara danışmanlık yapan bir avukat, Amerika’da yıllık 145.500 dolar kazanıyor. Tabii bu maaşlar ortalama. Siz önemli bir dava kazanıp uzun süre çalışmamayı da seçebilirsiniz. Hukuk, ilişki kelimesinden geldiğidir. Çünkü binlerce yıl öncesinin müfredatlarında bile birinci sıradaki ders olduğu için, asla önemsiz olmayacak bir alan. Veya zirvede tabii ki doktorluk var, çünkü sağlıktan önemli bir şey yok: 180.000$ diyoruz ve artırmayı kapatıyoruz.
TALEP VARSA ADAM, YOKSA MAAŞ ARTAR
Seçeceğiniz meslek dalının, popüler veya sizin kalifiye olmanız dışındadır. Bu sektörde eleman açığı olması da maaşı artırıyor. Japonya’da işçi bulamayan fabrikaların robotlara yönelmeye başladığını söylesek yeter sanırız.
Yok, ben maaşlı, 9-5 çalışmak istemiyorum derseniz, elbette para kazanmanın bin bir çeşit yolu var. Bu yollarla ilgili yazımız buradan okuyabilirsiniz.
2 Yorumlar