Giriş Yapın/Ücretsiz Kayıt Olun

Yem Kredisi Nasıl Alınır?

yem

Yemler; büyük baş, küçük baş, kümes hayvanları ve arı gibi hayvanların beslenmesinde ve yetiştirilmesinde hayvanlara yedirilen besinlerdir. Hayvancılıktaki insanların devlet eliyle desteklenmesi ve bankalara verilen komutla yem alacak insanlara kredi verilmesiyle tarımsal alanda kalkınma planları geliştirir. Hayvanlarının bakımında ve ticaretinde yem almak zorunda olan ama alım gücü ile imkanı olmayan tarım çalışanlarının; yem kredisi nasıl alınır yem kredisi içeriği nedir ve bu kredi ne sıklıkta çekilebilir, öğrenebilirler.

Yem Kredisinin Alınması Nasıl Olur?

Yem kredilerinin alınmasında devletle anlaşmaya gitmiş bankalara gidilmelidir. Hangi hayvanlarla ilgilenildiği ve yem için gereken kredi miktarının ne olduğu sözlü olarak çalışana söylenir. İşletmenin bizzat sahibi tarafından yapılan başvuruda banka içerisinde işletme alanı ve kapasitesine göre devletin önerdiği yem kredisi miktarı çıkar.

Bu miktara bazen devletin hibesi ekler. Bazen de yem kredisine ihtiyaç duyan işletmecinin durumunu toparladığı veya hayvanlarından satarak para kazandığında devlete geri verebileceği miktarlar yem kredisine eklenerek verir. Bir kart içinde veya doğrudan nakit olan yem kredileri böylece tamamlanmıştır.yem kredisi nasil alinir

Yem Kredisi İçeriği Nedir?

Yem kavramı çok geniş bir yelpazede değerlendirir. Çünkü insanların yemekleri bile bir nevi yem yerindedir. Ancak yem kredisi denince içerik daha kısıtlı yemleri anlatmak ister.

Bu içerik şunlardır:

  • Büyük baş torba yemleri ve bitkisel yemler
  • Küçük başların çivit, küspe ve diğer yemleri
  • Kümes hayvanlarının buğday ve torbalı yemleri
  • Arılar için bitki özü yemleri kapsar.

Yem Kredisi Ne Sıklıkta Aktif Olur?

Yem kredileri, devletle bankalar ortak şekilde uzlaştıklarında olur.  Veya ekonomik dağılımlara rağmen hayvancılıktakileri de destekleme gereği duyduklarında çeker. Çünkü hayvancılık dışındaki kredilere ihtiyaç veya konut kredisi vs. isimleri verir. Ancak yalnızca yem almak için kredi şartı olduğunda hem faizin çok minimal olmasıdır. Ayrıca hem de ödemede yetiştiricinin ve ailesinin zorluğa düşürülmemesi aranır.

Bundan hareketle yem kredileri, kalkınma programı belli olunca, anlaşmaya giden bankaların değerlendirme kabul etme sıklıklarında, çoğu yetiştiriciye en fazla iki kez çektirilen kredidir. Daha fazla kredi alınması diğer yetiştiricilerin haklarını kestiği için onaylanamaz.

Önerilen Yazılar

2 Yorumlar

Selahatti̇n Ağustos 16, 2023 - 11:56 am

Bu yazı benim için çok faydalı oldu. Yemin nasıl alınacağı hakkında hiçbir fikrim yoktu, bu yüzden bilgilendiriciydi. Ancak, yemin kredisi ne kadar sıklıkta aktif hale gelir? Mevcut olup olmadığı hakkında daha fazla bilgi üzerinde durabilir miyiz? Teşekkürler!

Cevap Yazın
Sali̇ha Sanem Ağustos 8, 2023 - 12:27 pm

Merhaba! Yazınızı okurken bir konuya takıldım. Yazıda yem kredisinin alınma süreci hakkında hiçbir bilgi verilmemiş. Acaba yem kredisi nasıl alınır konusunda detaylı bir yazı yazabilir misiniz? Teşekkürler!

Cevap Yazın

Yorum Yap

birfinansci_web_logo

Piyasalardaki son durum, finans ve ekonomiye dair tüm merak edilenler BirFinansci.com’da! Güncel kalmak ve bilgilenmek için doğru adrestesin.

Editörün Seçtikleri

Son Yazılar

©2023 Bir Finansçı, Tüm hakları saklıdır. birfinansci.com

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00