Para Biriktirme Yolları ve Yöntemleri

Para Biriktirme Yolları: Harcamaların artması, daha fazla alışveriş kanalları ve hayatın pahalılaşması gibi etkenlere bağlı olarak para biriktirmek eskiye göre zorlaştı. Ancak, belli adımları takip ederek aslında birikim yapabilmek hala mümkündür. Bunun için de gelir gider dengesini iyi bir şekilde kurarak, kararlı hedefler doğrultusunda gereksiz harcamalardan kaçınmak gerekiyor.

Para Biriktirme Yolları

Bu kulağa söylemesi kolay, uygulaması zor gibi gelebilir. Çözüm olarak belli püf noktalarını takip etmek birikim hedeflerinize ulaşmanızda yardımcı olacaktır.

Gelir Gider Dengesini Kurun

Öncelikli olarak, geliriniz dahilinde harcamalar yapmanız önemlidir. Kendinize haftalık veya aylık bir limit koyarak başlayabilirsiniz. Aynı zamanda, bu süre boyunca giderlerinizi not alabilirsiniz. Harcamaların listesini yapmak ve takip etmek size hem kolaylık sağlayacaktır hem de nerede fazla para harcadığınızı görmenize yarayacaktır.

Gereksiz Harcamaları ve Faturalarınızı Azaltmaya Çalışın (Para Biriktirme Yolları)

Her ay ödediğiniz su, doğal gaz, telefon ve elektrik gibi faturalardan tasarruf yapmayı deneyebilirsiniz. Evde yapacağınız, hayatınızı fazla etkilemeyecek kısıtlamalar uzun vadede birikiminizi arttırmanıza yardımcı olacaktır.

Öte yandan, evde tasarruf yaparken dışarıda gereksiz harcama yapmak birikim planlarınızı alt üst edebilir. Alışverişe çıkarken, liste yapabilirsiniz ve evin eksiklerini tamamlarken marketteki ürünler arasından daha uygun fiyatlı olanları alabilirsiniz.

Bu noktada, kredi kartı kullanımını kısıtlamak da faydalı olabilir. Taksitli şekilde yapılan çoğu alışveriş psikolojik olarak tüketiciyi rahatlatır. Ay sonunda ödeme yapana kadar cebinizden para çıkmış gibi hissetmezseniz. Ama ödeme günü geldiğinde, harcamalarınız sıkıntıya düşmenize neden olabilir ve birikim yapmaktan alıkoyabilir.

Kumbara, Altın veya Vadeli Hesap Alternatiflerini Değerlendirin

Para biriktirmenin, en basit ve eski yöntemlerinden biri kumbaralar olmuştur. Çocukken edindiğimiz bu alışkanlık aslında oldukça faydalıdır. Günlük olarak kumbaraya 2 lira attığınızda bile, ay sonunda 60 lira ve altı ay sonunda 360 lira sahibi olursunuz. Belki iki lira az gibi görünebilir, ama aslında damla damlaya göl olur.

Öte yandan, harcamadan uzak kalmak ve aynı zamanda birikiminizi gelire dönüştürmek için yatırım yapmaya da yönelebilirsiniz. Altına yatırım yaparsanız veya vadeli hesap açarsanız, paranız bir nevi dokunulmaz hale gelecektir. Bu sayede, harcama yaparken bir kere daha düşünebilirsiniz. Ayrıca, bankada vadeli hesabınızda duran paranız veya altınlarınız, uzun vadede değer artışı sayesinde size ekonomik olarak da getiri sağlayacaktır. Bu nedenle, yatırım alternatiflerini değerlendirmek de önemlidir.

Özetle, daha fazla alışveriş seçenekleri ve daha pahalı hayat koşulları para biriktirmek için engel gibi görünebilir. Ama doğru adımları takip ederek hem kısa hem uzun vadede kolayca birikim yapabilirsiniz.

Nasıl Çok Para Biriktirip Emeklikte Rahat Edebilirim

İlgili Yazılar

Sağlık Bakanlığı’nda Yeni Bir İstihdam Fırsatı: Uzman Yardımcıları Aranıyor!

Adalet Bakanlığı, 20 Yeni Stajyer Kontrolör Alımı Gerçekleştiriyor!

Datça Açıklarında 4.7 Büyüklüğünde Şiddetli Deprem Meydana Geldi!

3 Yorumlar

Christy Walton Nisan 13, 2020 - 11:19 pm
Krediye mi ihtiyacınız var? Nereden kredi alacağınızı mı arıyorsunuz? Herhangi bir yerden kredi almayı mı istiyorsunuz? Size uygun bir kredi almak istiyorsanız şimdi başvurun. Burada % 2'lik çok düşük bir faiz oranı ile kredi sunulmaktadır.
Ebru Ocak 31, 2020 - 2:00 pm
Bütçenizi kontrol altında tutmanız için bu 3 yolu takip edebilirsiniz: 1- Yeniden kullanın, tamir edin, takas yapın. 2- İndirimleri, kampanyaları takip edin. 3- İkinci el kıyafet, çanta, ayakkabı ve aksesuar kullanımını yaygınlaştırın. Bütçenizi kontrol altında tutmanız için izniniz olursa ben de hazırladığım makaleyi sizinle paylaşmak isterim: Keyifli okumalar dilerim, sağlıcakla kalın.
Firuze Nisan 22, 2018 - 9:54 pm
Çok uzun süredir para biriktirme yöntemlerini araştırıyorum en güzel para biriktirme yöntemlerini anlatmışsınız
Yorum yaz