Megates, Modüler Hücre İhracatına Hazırlık Sürecini Başlattı!

Mahir Solmaz / Diyarbakır

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde 2013 yılında elektromekanik alanında faaliyet göstermeye başlayan Megates, ihracat odaklı Ar-Ge çalışmalarını hızlandırma sürecine girdi.

4 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 8 bin metrekare alanda elektrik iletim ve dağıtım hatlarında kullanılmak üzere modüler hücre ve beton kök üretimi gerçekleştiren firma, Aselsan, Tigem ve Türk Silahlı Kuvvetleri gibi tanınmış kuruluşlara tedarik ettiği ürünleriyle dikkat çekiyor. Yeni nesil çevreci ve rekabetçi ürün portföyünü oluşturan Megates, 2025 yılı son çeyreğinde ihracat pazarına katılmayı hedefliyor. Megates Genel Müdürü Melih Taha Akpınar, dış pazarlara yönelik kapsamlı bir pazar araştırması yaptıklarını ve Ar-Ge çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

İlk aşamada ihracata yönelik olarak modüler hücre çeşitlerini artırmayı planladıklarını ifade eden Melih Taha Akpınar, “Bugüne kadar ağırlıklı olarak yurt içi pazarlarımızın ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştirdik. Ancak iç pazardaki resesyon nedeniyle üretim enerjimizi yurt dışı pazarlarda değerlendirmek istiyoruz. İlk etapta 36 kV modüler hücre üretimimizi çeşitlendireceğiz. 2025 yılının son çeyreğine kadar 7-24 kV güç kapasitesine sahip modüler hücre ürünlerimizi portföyümüze eklemeyi planlıyoruz. Gelişen ülke pazarını yakından takip ederek pazarlama ağımızı genişletiyoruz. Ayrıca, beton köklerimiz için 2026 yılına kadar Ankara’da yeni bir tesis kurmayı hedefliyoruz. Bu yatırımla iç pazarda daha güçlü hale gelerek, yurt dışı pazarlara daha geniş bir kapasite ile ulaşabileceğiz” dedi.

Portföyünü daha çevreci ve rekabetçi ürünlerle genişletiyor

Çevreye duyarlı ve minimum bakım-onarım gereksinimi olan yeni nesil ürünlerini pazara sunmaya hazırlandıklarını belirten Melih Taha Akpınar, “İhracattaki ilk hedeflerimiz arasında Afrika, Balkanlar ve Ortadoğu ülkeleri yer alıyor. Azerbaycan’dan teklifler almaya başladık. Bu bölgelerde yüksek rekabet gücü sağlayacak vakum teknolojisiyle çalışan yeni nesil çevreci ürünlerimizle sektörümüzde fark yaratmayı amaçlıyoruz. Aylık olarak yaklaşık 300 adet modüler hücre ve 60 adet beton trafo merkezi üretme potansiyelimiz bulunuyor. Üretim potansiyelimizi ağırlıklı olarak yüksek katma değerli yeni nesil ürünlerimizin üretiminde değerlendirmek de ülkemizin dış ticaret açığının kapatılmasına katkı sağlayacak. 2025 yılından itibaren yurt içi ve yurt dışında düzenlenen elektromekanik sektörü fuarlarında yerimizi almayı planlıyoruz. Üretimdeki yatırımlarımızla pazarlama gücümüzü artırmaya yönelik yatırımlarımızı eş zamanlı olarak sürdürüyoruz. Şu anda 25 kişilik ekibimizle bu vizyonu gerçekleştirmek için çalışıyoruz ve ilerleyen dönemlerde istihdamımızı artırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

İlgili Yazılar

İŞKAD Başkanı Gergin: “Kadınların İş Gücüne Katılımı Türkiye’yi Her Yönden İleri Taşır”

Teknoloji Zirvesi’nde İş Dünyasında Dönüşüm Fırsatları Masaya Yatırıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir, ENDES ile Özel Gereksinimli Bireyler ve İşverenleri Bir Araya Getiriyor!