Ev İpotekli Kredi-Konut İpotekli İhtiyaç Kredisi: Konut-Ev İpoteği karşılığında taksitli bireysel ihtiyaç kredisi kullanılabilir. Sahip olduğunuz ya da borcunuz için ipotek verebilecek yakınızın, taşınmazını ipotek göstererek ihtyaçlarınızı karşılayın. İpotek Karşılığı Taksitli İhtiyaç Kredisi kullanmanın en önemli avantaşı ile yüksek tutarlı nakit ihtiyacınızı karşılamaktır. Böylece yüksek tutarda nakit krediyi uzun vadelere bölerek taksit taksit ödeyin.
Ev İpotekli Kredi – Konut İpotekli Kredi
Yüksek tutarda olan ve uzun vadeli ödenebilecek ihtiyaçlar için, kendiniz ya da yakınınıza ait bir konutu-evi teminat vererek acil nakit ihtiyacınızı uzun taksit ve vadelerle daha uygun ödeme koşulları ile karşılayabileceğiniz bir ihtiyaç kredisi türüdür.
Ev-Konut İpotekli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar
- Ziraat Bankası
- VakıfBank
- Akbank
- Denizbank
- Burgan Bank
- Garanti Bankası
- Finansbank
- Fiba Banka
- Yapı Kredi Bankası
İpotekli İhtiyaç Kredisinin özellikleri
- 60 aya kadar taksit ile aylık ya da değişken taksitlerle geri ödeme seçenekleri vardır.
- İpotekli İhtiyaç Kredisi kullanan herkese Hayat Sigortası yapar.
- İpotek alınacak konut için dask veya yangın sigortası yapar ve her yıl yeniler.
- Acil ihtiyaç kredinizin limiti ipotek verecek konutun-gayrimenkulün genelde ekspertiz değerinin %80’i kadardır.
Gayrimenkul İpoteği Nedir?
İpotek, bir kişisel alacağın teminat altına alınması amacını güder. İpotek, teminat altına alınan alacağa bağlı bir hak olup, alacaktan bağımsız bir ipotek düşünülemez. Teminat altına alınan borcun borçlusu, ipoteğe temel teşkil eden borç ilişkisine göre belirler. Üçüncü bir kişi kendisine ait taşınmaz üzerine başkasının borcunun teminatı olarak ipotek tesis eder. İpotek medeni kanuna göre; “halen mevcut olan veya henüz doğmamış olup doğması kesin veya olası olan herhangi bir alacak için tesis eder.” İpoteğin kurulması için tapu kütüğüne geçerli bir tescilin yapılması gereklidir.
Ev İpotekli Kredi İçin İstenen Belgeler
- İpotek Belgesi (Banka Tarafından Temin eder): İpotek belgesi, ipotek tablo sayfası, şerh/takyidat sayfası, resmi senet sayfası veya şartlar sayfasından oluşur. Tapuda kayıtlı şerh/takyidat sayfasında kısıtlayıcı bir hakkın bulunup bulunmadığı ipotek belgesinden kontrol eder.
- Tapu Belgesi
- Piyasa Değerini Gösteren Ekspertiz Raporu (Banka Tarafından Temin eder)
- Sigorta Poliçeleri (Banka Tarafından yapar)