Eft ve Havale Nasıl Yapılır?

Eft ve Havale Nasıl Yapılır? İnternet ve mobil bankacılığın yaygınlaşması ile birlikte para transferleri ve ödeme koşulları oldukça iyileştirilmiştir. Artık herkes oturduğu yerden cep telefonu veya bilgisayar yardımı ile karşı tarafa para transferi veya eft yapabiliyor.

Eft ve Havale Nasıl Yapılır

Burada sizler için faydalı bir bilgi paylaşmak ile birlikte sizin hayatınızda her zaman var olacak para ile ilgili konuların elinizin altında olmasını ve hatırlamanızı sağlayacağız. Çalışıyorsanız ve özellikle özel sektör de bir işe sahipseniz, eğer izin almak sizin için hep bir sıkıntı ise şuan çok doğru adreste bulunuyorsunuz. Şimdi sizlere İnternet veya mobil işlem ile işlerinizi halledebileceğiniz yöntemlere bakalım;

Mobil Bankacılık Veya İnternet Bankacılığı İle Eft Nasıl Yapabilirim?

Mobil bankacılık veya İnternet bankacılığı yardımı ile eğer kendi hesabınızdan başka bir banka hesabına para gönderme işleminde bulunacaksanız eft yöntemini seçmek zorundasınız. Bu işlemi isterseniz bankanızın önünüze sunduğu seçenekler yardımı ile iban numarasına ve kart numarasına da gönderebilirsiniz. Ancak tek dikkat etmeniz gereken şey para gönderme işleminizi ‘başka banka’ hesabına göndermenizdir. Bu işlemden yararlanarak işleminizi çok rahat ve kolay bir şekilde bankalara gitmeden her zaman tamamlayabilirsiniz.

Eft yönteminde dikkat etmeniz gereken bir başka ve en önemli husus da şudur; eft göndereceğiniz zaman işlemin mesai saatleri içinde yapılması gerekiyor. Mesai saatleri haricinde yaptığınız eft işleminiz ertesi gün mesai saatleri arasında karşı tarafın hesabına geçmektedir.

Bankaların çalışma saatleri de dikkate alındığında hafta sonu yaptığınız işlemler hafta başında mesai saatlerinin başlaması ile birlikte karşı tarafın hesabına geçer. Eğer ki mesai saatleri dışında para gönderimin de bulunursanız tarih olarak ertesi günü seçmeniz gerekmektedir. Ya da hafta içi bir günü.

Eft ücreti olarak her bankanın ayrı olarak ücretlendirmesi bulunmaktadır. Artık çoğu banka mobil-internet bankacılığı ile ücretsiz olarak karşılamaktadır. Çoğu mevduat bankaları ise ücret almaya devam etmektedir. Bu da yaklaşık 1-5 TL arasına denk gelir. Bu hususlara dikkat ederseniz para işleminizi istediğiniz zaman gönül rahatlığı ile tamamlayabilirsiniz.

Havale İşlemi Nasıl Yapılır?

Havale işlemini seçerken düşünmeniz gerekir. En önemli şey aynı bankaya ait bir banka hesabına mı parayı göndereceğinizdir. Eğer aynı bankaya ait bir banka hesabına para gönderecekseniz doğru işlemde ilerliyorsunuz demektir. Bu işlemi istediğiniz zaman ve gün içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.

Havale sistemi 7/24 işlemler de faaliyet göstermektedir. Havale ücretlerinde de yine bankadan bankaya değişmektedir. Şubelere gidip E.F.T komisyon ücretlerini ödemekten ise internet şubeciliği ile kendiniz ücretsiz yapabilirsiniz. Elektronik fon transferini, işlem esnasında önünüze gelecek olan ekrandan görebilirsiniz. Tutarlar 1 TL ile 5 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Eft ve Havale Nasıl Yapılır?

İlgili Yazılar

Ticari Kredilerde ‘Risk Ağırlığı’ Avantajlı Şekilde İndirildi!

ICBC Turkey’nin Yeni Genel Müdürü: Dr. Shoujiang Wang Dönemi Başladı!

Garanti BBVA’dan Tüzel ve Bireysel Firmalara Anında Mali Veri Paylaşımı İmkanı

3 Yorumlar

Zaman aşımına dikkat Haziran 9, 2018 - 7:25 pm
Havalede zaman aşımına dikkat, süresi 10 YILDIR.
Gökhan Haziran 9, 2018 - 7:24 pm
Bir kimsenin (havale emrini veren-amir) kendi adına diğer bir kimseye (lehtar)bir miktar para, kıymetli evrak ya da misli şeyler vermeye 3. bir kişiyi (banka) yetkili kılmasına HAVALE denir.
Gülizar Nisan 23, 2018 - 4:56 pm
EFT ile Havaleyi hep karıştırırdım sayenizde artık karıştırmayacağım. Hem de detaylı olarak her 2’sini de öğrendim
Yorum yaz