Bankacılıkta kredi kartı borçlarını ve diğer borçları kapatmak için çekilen kredi, borç transfer kredisi olarak bilinir. Bu özel kredi, günümüzde kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödemekte güçlük çeken birçok kişi tarafından kullanılır. Böylelikle kredi kartı borçları ve diğer birçok borç, icra aşamasına kadar gelmeden rahatlıkla kapatılabiliyor.
Borç Transfer Kredisi
Özellikle başta Vakıfbank ve Ziraat Bankası gibi birçok devlet bankası başta olmak üzere bankaların birçoğu, tüketicilere kredi kartı borçları başta olmak üzere tüm borçlarını daha kolay ödeyebilmeleri için uygun vade seçenekleri ve faiz oranları ile kredi desteği sağlıyor. İster ödeyemediğiniz kredi kartı borcu ister ihtiyaç kredisi borcuna sahip olun, hemen siz de borç transfer kredisi ile borcunuzu ödeyebilirsiniz.
Hangi Belgeler İsteniyor?
- Birçok banka, borçlunun çalışma durumunun ispatlanabilmesi için SGK’dan temin edilen tescil ve hizmet dökümünü de borçludan talep ediyor.
- Bankaların borç transfer kredisini verirken istediği en önemli belgelerin arasında borçlunun gelir durumuyla ilgili belgeler yer alıyor. Borçlu, başvuruda bulunurken en az 3 aylık maaş belgesini kredi için başvurduğu bankaya sunmalıdır.
- Tüm bu belgelerin yanı sıra borçludan bir adet nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi de talep ediliyor.
- Bankalar, borçlunun ödeme için yeterli durumu olmadığına kanaat getirirse bir adet kefilin varlığı da şart koşuluyor.
Borç Transfer Kredisi Çekebilmek İçin Gerekli Koşullar
- Borç transfer kredisini çekecek borçlu, sigortalı olmalıdır ve düzenli gelir getiren bir işte çalışmalıdır.
- Borç transfer kredisi çekebilmek için kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunun takibe düşmemiş olması gereklidir. Bankaların çoğu takibe düşmüş borçlar için yapılan kredi taleplerini reddetmektedir.
- Ticari kredi kartları için borç transfer kredisi kullanılamaz. Bu krediden kredi kartını bireysel amaçlar için kullanan borçlular faydalanabilir.
Faiz Oranları Ve Vadeleri
Bankalara olan borçlarınız için uygun faiz oranları ve vadelerle kredi çekebilirsiniz Örneğin çoğu banka, 24 ay vadeli kredileri yüzde 1,10 faiz oranı ile tüketicilere sunuyor. Öte yandan 60 ay vadeli kredi çeşitlerinde ise faiz oranı yüzde 1,20 olarak uygulanıyor. Örneğin 25 bin liraya kredi kartı veya ihtiyaç kredisi borcu bulunan kişiler, 24 ay vadeli kredileri çektiklerinde aylık 1222 TL ödeme yapıyor. 60 ay vade ile kredilerde ise aylık 625 TL ödeme yapılıyor. Kamu bankalarının sunduğu bu avantajlı faiz oranları ve ödeme süreleri sayesinde kredi kartı borçları çok kolay bir şekilde kapatılabiliyor.
Borç Transfer Kredisinden Kimler Faydalanabilir?
Borç transfer kredisi, birçok banka tarafından müşterilere verilen özel bir kredi çeşididir. Birçok kamu bankası, 31 Aralık 2018’e kadar olan kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını yapılandırıyor. Üstelik bankaların belirlediği geri ödeme planı, borçluyu zora sokmayacak ve borçlunun sosyal yaşamını sekteye uğratmayacak bir şekilde belirlenir. Ayrıca birçok banka, borç transfer kredisini verirken kredi kartı borçlarında mevcut kredi kartının kapatılmasını da istiyor. Kredi kartına sahip olduğunuz banka dışındaki bir bankadan da borç transfer kredisi çekip ödemeye başlayabilirsiniz.
Kredi kartı borçluları, arzu ettikleri herhangi bir kamu bankasına uğrayarak borç transfer kredisini çok rahat bir şekilde çekebiliyor. Örneğin Yapı Kredi Bankası veya ING Bank müşterisiyseniz, Ziraat Bankası ve Vakıfbank gibi kamu bankalarından borç transfer kredisi çekerek borcunuzu çok kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz.
Kamu bankalarının tüketicilere özel olarak sunduğu ödeme planı ve borç yapılandırma sistemi, bu işi daha da kolaylaştırıyor. Özellikle kamu bankalarının tüketicilere sunduğu borç transfer kredisi; bankalara olan kredi kartından ve ihtiyaç kredisinden doğan borçların daha rahat ödenmesini, müşterilerin ve bankaların daha iyi bir ekonomik duruma kavuşmasını hedefliyor.
Önerilen yazı: Ziraat Bankası Kredi Kartı Yapılandırma Kredisi